Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 22. 1. 2021.

| Društvo

Zbog klizišta u Proseku Nišliji se urušava kuća, najavljuje tužbu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Klizište Prosek; foto: B. M
Niko do sada nije reagovao, Nišlija strahuje da će i kuća pasti; foto: B. M.

Vikendica u selu Prosek kraj Niša koju je Boban Milojević renovirao pre nekoliko godina u međuvremenu je postala dom za jednog člana porodice, ali je morao da se iseli, jer se urušava zbog klizišta. Nišlija kaže da je sve počelo pre tri godine kada su teški kamioni zbog izgradnje koridora prolazili tim putem, a da su poslednje poplave dodatno uticale na odron. Za to vreme on se obraćao svim nadležnima, ali nije bilo reakcije, pa kaže da je jedino rešenje tužba.

Prva vikendica u Proseku posle mosta već je spolja urušena, a Milojević kaže da izgleda tako da svakog trenutka očekuju da se sruši i cela kuća. Klizište Prosek 5; foto: B. M Kaže da je sve počelo zbog izgradnje Koridora; foto: B. M.

Ulica je propala zbog klizišta, a potom i ograda, letnjikovac, potporni zidovi, ulaz, stepenište.

Mi smo pre 5 godina potpuno renovirali vikendicu, potporne zidove, letnjikovac, fasadu. U međuvremenu su počeli da prave Koridor 10 i onda su tim putem, pošto im je bio bliži, prolazili teški kamioni, mašine, od ne znam koliko tona, iako nisu smeli tu da prolaze, ali bila im je kraća deonica. Onda je put popustio, između puta i moje ograde se pojavila rupa i niko to nije sanirao tri godine, iako smo upozoravali da će to da krene i da može da sruši zid i kuću - ističe Milojević. Klizište Prosek 6; foto: B. M Sve što je pre par godina renovirao je propalo; foto: B. M.

Iako je reč o vikendici, u međuvremenu se tu doselio jedan član njegove porodice, ali Milojević kaže da se iselio, jer nije bezbedno da boravi u njoj.

Zbog kiše i snega potporni zid je skroz uništen, a Milojević kaže da se obraćao svima za koje je smatrao da su nadležni, ali da niko do sada nije reagovao.

Čekamo i kuća da se sruši, a niko apsolutno ništa ne preduzima. Ja sam zato morao da se javim vama, u nadi da će onda biti neke reakcije, jer sada svi kažu da niko od njih nije odgovoran. Sve koje sam zvao, svi prebacuju loptu i mislim da ću na kraju morati da uzmem privatnog veštaka, građevinskog inženjera koji će da napravi procenu i da tužim, pa oni neka vide ko će da snosi na kraju troškove za štetu - napominje Milojević.

Klizište Prosek 4; foto: B. M Teške mašine oštetile put, a onda i njegovu vikendicu; foto: B. M. Nišliji su u Opštini Niška Banja na čijoj je teritoriji i ovo naselje rekli da projekat za saniranje puta još nije završen i preporučili mu tužbu, ali to novinarima Južnih vesti nije zvanično potvrđeno kao rešenje. Predsednik Opštine Dušan Živković nije odgovorio na pitanja o ovom slučaju, niti na brojne pozive i poruke.

Iz Koridora Srbije kojima su pitanja takođe upućena tražili su broj katastarske parcele, ta informacija im je prosleđena i odgovori se očekuju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Срба

    15:44 // 23. 1. 2021.

    Јел’ имао/уплаћивао осигурање за ту кућу и плац?

  • aleksandar goricki

    15:31 // 23. 1. 2021.

    Ali zasto neko ne kaze da tom trasom prolazi autobus nis expresa koji svakondevno provizi nasu decu do skole zasto se o tome cuti po meni je to najveca sramota

    • Vanja

      17:37 // 23. 1. 2021.

      Da gospodine, u pravu ste, životi naše dece i stanovnika su ugroženi, kao na ruskom ruletu. Pitanje je samo kada će i kuće sa brda da krenu na dole, pošto se put sigurno i ubrzano urušava. Samo nam fali, ne daj Bože još jedna jača kiša. Već je pola ulice otišlo... Trenutno samo jedno vozilo može da prođe.

  • Дудина Падина

    08:58 // 23. 1. 2021.

    Сваки некорумпирани инжењер/вештак би доказао и потврдио да је власник викендице својим радовима на и око викендице АКТИВИРАО клизиште.Уместо да друштво њему плати захтевати да он поправи угрожени пут - да једном за свагда појединци схвате да не могу да раде шта хоће а да при томе наносе штету другима.

    • Vanja

      10:21 // 23. 1. 2021.

      Poštovani,
      Vlasnik nije mogao da ugrozi i aktivira klizište ukoliko izvrši unutrašnje i spoljašnje estetsko renoviranje. Da li je neko lud da samom sebi pravi štetu?
      A vi, ako ste sami po sebi negativni i zluradi u svojim komentari, svoje frustracije lečite u specijalizovanim ustanovama.
      Na kraju, uzdamo se u vlast koja god bila na čelu ove lepe Srbije, da će rešiti problem.

    • Mestanin Proseka

      11:36 // 23. 1. 2021.

      Sramota je da ljudi objavljuju ovako samozive komentare. Sta bi napisali da je Vasa kuca u pitanju. Zivim u Proseku. Kuca je sazidana 60 tih godina kada i nije bio urbanisticki plan za Prosek. Imao dozvolu ili ne, put je popustio zbog koridora i to nije jedino ostecenje puta. Put nije projektovan za tolike terete,popustio je autoput i radjen ponovo. Treba uraditi potporni zid i spasiti putza sve.

    • Vladimir

      09:19 // 24. 1. 2021.

      Ne piši gluposti! Živim u tom naselju i sve je bilo u redu dok nije počela izdanja famoznog koridora. I ako postoje znaci koja vozila i sa kojom nosivošću mogu tim putem kiperi sa kamenom iz Ostrvice su tu prolazili i ako su upozoravani da to ne rade. Kada dnevno tim putem pređe stotinak kamiona od 7.5 tona nema tog puta koji bi to izdržao. Bilo je i rupa, nasuli u njih asvalt i "to vam je to"!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: