Alehandro Gomez (©Reuters)
Alehandro Gomez (©Reuters)

Sevilja zove Papua

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.01.21. | 08:13

Nova, možda i najbolja opcija za argentinskog fudbalera

Kapiten Atalante Alehandro Papu Gomez nalazi se na izlaznim vratima tima iz Bergama. Iskusni ofanzivac je na marginama u redovima Boginje od rasprave sa trenerom Đan Pjerom Gasperinijem, veliki broj klubova je pokazao interesovanje za njegove usluge, a sada se u trku uključila i Sevilja.

Poslednji meč za Atalantu Papu je odigrao protiv Juventusa sredinom decembra, od tada ga nema u ekipi, postalo je jasno da iskusni Argentinac i Gasperini neće zakopati ratne sekire i Gomez je zatražio da bude stavljen na transfer listu tokom zimskog prelaznog roka. Uprava tima iz Bergama je pristala, svesni da 32-godišnjem fudbaleru ističe ugovor sa klubom za godinu i po dana, postavila je cenu od 10.000.000 evra za njegove usluge.

Izabrane vesti

Veliki broj klubova je u poziciji to da plati, ali oni koji su pokazali najveće interesovanje, pa i želju da sa Atalantom pronađu dogovor, nisu u opticaju. Inter, Milan i Roma ne mogu da dovedu Papua Gomeza, jer su Orobići rešili da ga ne prodaju konkurentskim klubovima. Pisali su mediji sa Apenina da je Argentinac čak postigao i dogovor sa Neroazurima, pa i da je klub sa Meace spreman da pošalje Kristijana Eriksena u Bergamo u zamenu za njegove usluge, ali Atalanta ne odustaje - Papu neće pojačati klub koji se sa Boginjom bori za najviše plasmane u Seriji A.

Sa druge strane, interesovanje su pokazale i ekipe poput Torina i Fiorentine, svesne da Papu želi da ostane u Italiji zbog porodice. Na Čizmu je stigao još 2010. godine, kada je pojačao Kataniju. Ipak, Bikovi i Viola nisu dovoljno primamljive sredine za argentinskog fudbalera.

Iako bi voleo da ostane u Italiji, ponuda Sevilje mogla bi da ga natera da promeni mišljenje. Na Sančes Pishuanu se igra kvalitetan fudbal i gaje visoke ambicije, ekipa je minule sezone osvojila i Ligu Evrope, pa bi Papu iz Andaluzije imao i bolji pogled ka trofejima. O tome kako bi se Argentinac snašao u Španiji ne moramo da govorimo.

Sportski direktor Rohiblankosa Monći iza kulisa kuje plan, Đanluka Di Marcio prenosi da interesovanje Sevilje postoji, ali da još uvek nema govora o ponudi. Čini se da iskusni pregovarač čeka poslednji trenutak, kako bi Gomeza i Atalantu uverio da je prelazak u Andaluziju najbolje rešenje.


tagovi

Alehandro GomezZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara