Slavlje Flamenga (©Reuters)
Slavlje Flamenga (©Reuters)

Flamengo izbacio Palmeiras iz trke za titulu

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.01.21. | 08:09

U jednom od najvećih brazilskih derbija, Fla je u Braziliji savladao Palmeiras sa 2:0

Delovalo je u jednom delu sezone da Flamengo gubi dah i da neće izdržati trku sa Sao Paulom i Internasionalom, ali aktuelni šampion opet drži sve u svojim rukama i samo od njega zavisi da li će odbraniti tron.

U jednom od najvećih brazilskih derbija, Fla je u Braziliji savladao Palmeiras sa 2:0 i praktično ga izbacio iz trke za titulu. Meč se igrao u prestonici jer se Flamengova Marakana sprema za finale Kopa Libertadores za osam dana u kojem igraju Santos i upravo Palmeiras.

Izabrane vesti

Flamengo osam kola pre kraja ima četiri boda manje od lidera Internasionala i dva manje od drugoplasiranog Sao Paula. Ali i utakmicu manje. Uz bitan detalj da u poslednja dva kolo dočekuje Internasional i gostuje Sao Paulu. Miriše na spektakularnu završnicu šampionske trke u Brazilu...

Očekivano, Flamengo je izveo najjači mogući tim, a iznenađenje u prvoj postavi je bio veteran Dijego. Palmeiras uprkos velikom finalu za osam dana nije mnogo kalkulisao, ali mu je zbog povreda i umora nedostajala nekolicina bitnih igrača.

Bilo je očigledno da je Flamengov tim jači, a odmah se to osetilo i na terenu, Rubronegri su napadali, bili bolji, ali su promašivali šanse. Sve do nadoknade prvog poluvremena kada Palmeirasovi štoperi Kuščević i Luan nisu uspeli da izbiju loptu već su na gol liniji napucali jedan drugog i lopta je završila u mreži.

Nastavio je Flamengo da bolje igra i u drugom poluvremenu pa je kao nagrada stigao gol Pepea posle kornera i sve je bilo rešeno. Flamengo je ostvario neophodnu pobedu, a Palmeiras je praktično ispao iz trke. Mada ga to neće mnogo boleti ako za osam dana protiv gradskog rivala Santosa postane šampion Južne Amerike.



tagovi

FlamengoPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara