Vesić: Još dva punkta za vakcinaciju u Beogradu 1Foto: EPA-EFE/Marko Đoković

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će u Beogradu biti otvorena još dva punkta za vakcinaciju protiv korona virusa.

Vesić je za TV Pink kazao da će novi punktovi biti otvoreni u Hali 3 na Beogradskom sajmu i u Hali sportova „Ranko Žeravica“ u Novom Beogradu.

„Nama treba četiri do pet dana da se punktovi pripreme. Od sutra ćemo postaviti šatore kod Hale 11 na Sajmu gde će građani moći da dobiju čaj ili vodu dok čekaju“, dodao je on.

Rekao je da se od građani okupljaju od sedam časova, iako ona počinje od devet sati i naveo da je do sada u Srbiji prijavljeno oko 466.000 građana za vakcinaciju, od čega oko 169.000 iz Beograda.

Istakao je da proces vakcinacije traje 15 minuta i da je stoga dovoljno da svi građani dodju u terminu koji im je zakazan.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da su otvoreni kol centri za najstarije sugrađane, koji na taj način mogu da dobiju sve informacije u vezi sa vakcinacijom. Volonteri su, kako dodaje, za četiri dana pozvali oko 25.000 ljudi i nešto više od 8.000 njih, uz njihovu saglasnost, prijavili za vakcinaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari