');
Najnovije vesti
Blic Vesti Beograd

Zbog velikog ineteresovanja za vakcinu u Beogradu se otvoraju još dva punkta: Jedan će biti u Hali 3 Sajma, a drugi u Hali sportova

Zbog velikog ineteresovanja građana za vakcinu u Beogradu će biti otvorena još dva punkta za vakcinaciju - u Hali 3 Beogradskog sajma i u Hali sportova na Novom Beogradu, najavio je jutros zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Vakcinacija na sajmu 210121 RAS foto oliver Bunic15 preview Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija
Vakcinacija na sajmu 210121 RAS foto oliver Bunic15 preview

U glavnom gradu, inače, najveći punkt je u hali 11 Beogradskog sajma, uz još 17 tačaka za vakcinaciju u svim domovima zdravlja.

- U dogovoru s premijerkom i uz podršku predsednika Vučića, doneli smo odluku da otvorimo još dva punkta, jedan u Hali 3, preko puta Hale 11 na Sajmu i drugi u hali 'Ranko Žeravica', nekada Hali sportova, na Novom Beogradu” - rekao je Vesić.

Kako je rekao, priprema i uređenje te dve lokacije počinje danas i za četiri-pet dana u utorak ili sredu, i one će početi da rade.

Vesić je preneo da se građani od jutros već okupljaju ispred hale 11, dodajući da je i juče bilo veliko interesovanje za vakcinaciju.

Prema njegovim rečima, do sada se preko portal e-uprave za vakcinu prijavilo oko 466.000 ljudi, od čega oko 169.000 iz Beograda.

Vesić je, takođe, istakao da će ispred hale 11 biti postavljeni šatori, kako bi građani od ponedeljka, kada se ponovo očekuje hladniji dani, mogli da se ugreju i okrepe, dobiju čaj ili vodu, dok sačekaju na svoj red za vakcinaciju.

Vesić je podsetio i da je Grad uspostavio kol centre za najstarije sugrađane, koji na taj način mogu da dobiju sve informacije u vezi sa vakcinacijom.

Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija

On je rekao da su volonteri za četiri dana pozvali oko 25.000 ljudi i nešto više od 8.000 njih, uz njihovu saglasnost, prijavili za vakcinaciju.

Vesić je dodao i da sama procedura vakcinacije na Sajmu ne traje dugo - građani koji dođu prvo popunjavaju obrazac sa podacima, nakon čega sledi pregled lekara, upis podataka u bazu, kao i sama vakcinacija, u jednom od 17 pripremljenih boksova.

Nakon toga, po protokolu, svi koji su primili vakcinu, trebalo bi da u pripremljenoj čekaonici sačekaju 15-ak minuta, kako bi se utvrdilo da nema nekih negativnih efekata.