Društvo

Banjalučanka osvojila sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu frizera

Banjalučanka osvojila sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu frizera
Foto: N.N. | Banjalučanka osvojila sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu frizera

BANJALUKA - Biljana Vukotić (28), djevojka iz Banjaluke, osvojila je visoko sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu frizera, na kojem se takmičilo oko 2.000 učesnika.

Ovo prestižno takmičenje trebalo je da bude održano u Parizu, ali je zbog pandemije virusa korona održano online.

Vukotićeva, koja je član Udruženja frizera i kozmetičara Banjaluka, istakla je da je veoma zadovoljna zbog osvojenog sedmog mjesta i da je za njih ovaj uspjeh toliko velik kao da su osvojili prvo mjesto.

"Nas 12 je predstavljalo BiH, a ja sam jedini učesnik iz Udruženja frizera i kozmetičara iz Banjaluke. Takmičila sam se u dvije kategorije - Fashion Salon Style i Fashion Evening Style - u kojima sam osvojila sedmo mjesto", rekla nam je Vukotićeva.

Prema njenim riječima, prijave su trajale od 1. do 15. novembra prošle godine, prilikom čega je, prema pravilima, trebalo da pošalju fotografije koje nisu retuširane, odnosno neobrađene fotografije svog rada.

"Prvi zadatak je bio da ofarbamo kosu lutki. Prema pravilima, morala je biti ofarbana u minimalno tri boje. Nakon toga, šminkali smo lutku, a zatim smo pripremali garderobu. Sve smo sami radili, a nakon završenog posla, poslali smo fotografije na takmičenje", ispričala je Vukotićeva za "Nezavisne".

Kako kaže, sama priprema za takmičenje trajala je oko mjesec dana, svakodnevno se radilo i sebi su dali zadatak da sve bude savršeno.

Dragica Arsić, predsjednica Udruženje frizera i kozmetičara Banjaluka, izrazila je oduševljenje zbog uspješnog rezultata na ovako značajnom takmičenju.

"Oni su se pripremali oko tri mjeseca da idu direktno na Svjetsko prvenstvo u Pariz, ali su spriječeni da odu zbog pandemije virusa korona. Zadovoljni smo jer su našli način da se prilagode online takmičenju. Ostvaren je fantastičan rezultat pored konkurencije od 135 takmičara u dvije kategorije iz oko 40 zemalja svijeta", kazala je Arsićeva.

Kako je istakla, sa skromnim mogućnostima došli su do odličnih rezultata.

"Same naše mogućnosti su veoma skromne, a organizacija je vrlo skupa, samim tim, mi smo prezadovoljni uspjehom", dodala je ona.

Naime, prema riječima Arsićeve, Vukotićeva se takmiči već pet-šest godina i djevojka je koja ima iskustvo i koja obećava, a uvjerena je da će u budućnosti doći do prvog mjesta.

Vukotićeva je već učestvovala na Svjetskom prvenstvu frizera u Milanu, a bila je i prvak BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije