');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

Rasta priznao da je 600 GRAMA SKANKA držao za ličnu upotrebu! Reper sklopio sporazum sa tužilaštvom, sledi mu kućni zatvor

Reper Stefan Đurić Rasta priznao je da je 600 grama droge koja je u oktobru pronađena kod njega držao za ličnu upotrebu i sklopio je sporazum o priznanju krivice na osnovu kog je postignut dogovor da bude kažnjen sa godinu dana kućnog zatvora.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Rasta Foto: Rajko Ristić / RAS Srbija
Rasta

Kako piše "Kurir", očekuje se da sud uskoro usvoji ovaj sporazum i pusti Rastu iz pritvora, u kome se nalazi od oktobra 2020 godine.

undefined
undefined

- Stefan Đurić je nagodbu sklopio s Višim tužilaštvom u Beogradu, koje je vodilo istragu protiv njega i Luke B. zbog trgovine drogom. Međutim, kako nije bilo dovoljno dokaza da je drogu držao radi dalje prodaje, a on je priznao da je držao radi sopstvene upotrebe, sklopljen je sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog je dogovoreno da bude kažnjen sa godinu dana kućnog zatvora - objašnjava izvor "Kurira".

Prema rečima izvora, predmet je sada u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, koje će, prema nezvaničnim informacijama, da prihvati već potpisani sporazum sa reperom. Nakon kvalifikacije krivičnog dela, Rasta se tereti za za korišćenje narkotika, a ne za prodaju. Zbog toga što je lakše delo u pitanju Viši sud se proglasio nenadležnim, pišu "Novosti".

Pročitajte još

- Posle sklapanja sporazuma, predmet je dostavljen sudiji za prethodni postupak Višeg suda, koji je trebalo da odluči da li će da ga potvrdi, ali se on oglasio nenadležnim za to krivično delo i predmet dostavio Prvom osnovom sudu - objašnjava sagovornik.

Rasta
Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija
Rasta

Spremio knjigu iza rešetaka

Stefan Đurić Rasta u pritvoru je od 3. oktobra prošle godine, kada je uhapšen u Beogradu. - U pritvoru je vreme proveo u grupnoj ćeliji, a da nije gubio vreme iza rešetaka, možda najbolje svedoči činjenica da je za ova tri i po meseca iza rešetaka napisao knjigu - kaže izvor "Kurira".

Podsetimo, Đurić je uhapšen u oktobru mesecu prošle godine i već na prvom saslušanju je ispričao da je 600 grama skanka kupio kako bi imao zalihe zbog koronavirusa, a priznao je i da je drogu krio u veš-mašini.

- Ja sam umetnik i već dugo koristim marihuanu, a i njen sam promoter i smatram da treba da se koristi kao lek. Nikada ranije kod sebe nisam posedovao ovoliku količinu marihuane, ali mi se jednostavno ukazala prilika da ovu količinu nabavim, a zbog situacije s koronom želeo sam da se obezbedim. Nikad se nisam bavio prodajom, niti marihuane, niti bilo koje druge vrste droge - navodno je rekao tada Đurić.