Povratak Lojda za Barselonu 1Foto: STARSPORT

Iznenadili su prijatno u Madridu, na početku radne nedelje matirali su slavni Real, a na samom kraju imaće priliku da na sličan način isprate još jednog španskog velikana.

Pojačani Džordanom Lojdom, košarkaši Crvene zvezde ugostiće večeras Barselonu u Hali „Aleksandar Nikolić“ (19.00) u okviru 21. kola Evrolige, uvereni da se mogu nadmetati sa jednim od glavnih pretendenata za plasman na fajnal-for.

Imaće crveno-beli zadatak sa pet zvezdica, više mogućnosti da ga reše, ali će definicija uspeha zavisiti prevashodno od načina i stepena agresivnosti i motivacije u odbrani.

Barselona bi trebalo da bude pojačana Nikolom Mirotićem, koji je prethodne dve nedelje pauzirao zbog korona virusa, međutim i bez njega, Barsa je impresivno odigrala na poslednjem gostovanju u Moskvi, nadigravši CSKA u svim segmentima igre.

Činjenica da su „armejce“ sveli na svega 75 poena možda je i najboljih dokaz defanzivnih kvaliteta izabranika Šarunasa Jasikevičijusa.

Katalonci su drugi najbolji defanzivni tim u Evroligi koji protivničke napade svodi na manje od 74 poena.

U surovom evroligaškom sistemu, umela je i Barsa ove sezone da podbaci, odigra ispod svakog nivoa, naročito na gostovanjima.

Tamo gde je Zvezda slavila, na terenu Asvela, Barselona je ubacila svega 68 poena.

Dva puta su poraženi kod kuće, dok im je Bajern u Minhenu „očitao bukvicu“.

Ako loše započnu meč, uglavnom se teško vraćaju i uprkos tome što imaju izvanredne šutere poput Higinsa, Kjurika i Abrinesa možda i nisu toliko dominantni u šutu sa distance, koliko bi mogli da budu.

Barsin napad je, generalno, jedan od najsveobuhvatnijih; gotovo u svim statističkim parametrima nalaze se među pet najboljih ekipa u Evroligi.

Zvezda će biti jača za Džordana Lojda, najboljeg strelca, koji će se saigračima priključiti na zvaničnom meču posle pet propuštenih evroligaških utakmica zbog korona virusa.

Koji je, kako piše španska Marka, na meti madridskog rivala. Postoji mogućnost i da se Marko Simonović nađe u protokolu.

Nova potraga za plejem

Trude se u Crvenoj zvezdi vešto da sakriju aktivnost na tržištu, međutim jasno je da se od dolaska Dejana Radonjića crveno-beli raspituju i traže prekaljenog organizatora igre koji bi u mnogome doprineo kvalitetnijim rešenjima u napadu. Zvezda jeste slavila u Madridu protiv Reala ostvarivši svega 10 timskih asistencija, međutim trener Radonjić savršeno zna da se sa takvim prosekom jednostavno ne može pobeđivati u kontinuitetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari