Recept: Ćufte u sosu od paradajza 1Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Kada pomislim na ćufte u sosu od paradajza, setim se one splačine koju su nam služili u obdaništu… Meso koje se raspada, a sos bljutav, ko da su umesto paradajza stavljali mokar karton.

Sve je bilo kiselo, uvek hladno, izdvajala se neka vodurina, a unutra su bile gromuljice brašna… Uz to su nam uvek služili neke kuvane makarone, koje su isto bile gadne, ali mnogo jestivije od samih ćufti. I naravno… ‘Leba! Sečen sirotinjski (što bi moja majka rekla) na debljinu od tri prsta…

B lj a k !!! 😆

Jutros sam čistila zamrzivač i našla bukvalno sve sastojke za ćufte. Bila sam spremna na to da će sve završiti u kanti za smeće. 😊 Ali jestivije su nego što sam ikada zamišljala! Prvi put sam ih pravila i mislim da će od sada često biti na meniju. Nimalo nisu bljak! 😊

Recept: Ćufte u sosu od paradajza 2
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Sastojci:

  • 2 veće glavice crnog luka
  • 2 velika sveža paradajza (koristila sam smrznuti)
  • šaka svežeg origana
  • 500g mlevenog mesa (koristila mešavinu junećeg i svinjskog)
  • 1 čen belog luka
  • vegeta
  • biber
  • 1 kašičica aleve paprike
  • parmezan za posipanje

Priprema:

Meso začinite vegetom i biberom, dodajte sitno seckani beli luk i kašičicu aleve paprike. Ostavite umešeno meso da odstoji sat vremena, a zatim valjajte ćufte željene veličine. Pecite ih u rerni na 200° dok ne porumene.

Za to vreme, propržite sitno seckani crni luk da postane staklast, zatim dodajte paradajz iseckan na kockice, koji ste prethodno oljuštili. Dodajte malo šećera, da ubijete kiselinu. Kuvajte na tihoj vatri dok ne ispari veći deo viška vode.

Dodajte origano i ćufte i kuvajte još desetak minuta. Pospite parmezanom pre služenja. Javite mi ako isprobate ovaj recept.

Recept: Ćufte u sosu od paradajza 3
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Prijatno!

Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“ Isidore Smiljković i na Instagram profilu @kokodbake

Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs

Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.

U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari