Dmitrović ima petlju, a Atletiko njuškalo u napadu: Luis Suarez pokazao kako se pobeđuje u trci za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.01.21. | 23:35

Preokret Madriđana na Ipurui

Svetluca Marko Dmitrović – blista Luis Saurez. Kapa dole srpskom reprezentativcu na petlji da izvede penal, ali Urugvajac je jedan od najučinkovitijih napadača današnjice, sa dva gola vodio je Atletiko do preokreta na Ipurui, maltene sam pobedio Eibar i učvrstio Madriđane na čelu tabele – 2:1.

Da utakmica traje 89 minuta junak bi sigurno bio naš golman. Kako zbog smirenosti da u uvodnom delu prevari sa bele tačke Jana Oblaka, tako i zbog sjajnog refelksa kojim je u finišu sprečio Žoao Feliksa da pogodi cilj. Nevolja po tim iz Baskije je što lider Primere ima fudbalere svetske klase u svakoj liniji i što je novajlija iz Barsleone prevejan. Zna da da gol iz nemogućih pozicija, ali i da padne tako da zbuni ceo svet.

Izabrane vesti

Sudije američkog fudbala rekle bi da prilikom duela Urugajca sa Anaicom Arbiljom nije bilo dovoljno dokaza da je štoper domaćina napravio faul. VAR je rekao „prekršaj“. Saurez nije oprostio. Njegov drugi gol na meču, minut pre kraja, za šestu uzastopnu pobedu Jorgandžija koji sad imaju sedam bodova viška od Reala i meč manje.

Imaju i Suareza koji voli da maltretira Eibar. Sa ova dva pogotka stigao je do 12 u devet okršaja u prvenstvu. Nikom u Primeri nije dao više. Svaki put kad je gostovao na Ipurui našao je put do mreže. Baš kao i u završnici prvog dela kad je maltene oteo loptu snalažljivom Markosu Ljorenteu i zakucao je iza Dmitrovićevih leđa.

Ni pre, ni posle toga Atletiko nije blistao, ali je pobedio. Opet. Retko za koju utakmicu ove sezone može da se kaže da je oduševio. Samo, koga briga za umetnički dojam dok je prvi? Za vikend na „Vanda Metrpolitano“ stiže skromna Valensija. Prilika da Suarez uveća golgeterski, a Atletiko bodovni saldo.

Eibar nije izdržao. Uspeo je prošlog meseca da ukoči Barselonu na Nou Kampu, protiv Reala je primio tri laka komada, još je ispalo da je najbolje odigrao protiv Atletika, međutim, ostao je bez pozlate. Umesto bod(ov)a ostaće mu saznanje da ima Marka Dmitrovića, sa statusom prvog golmana koji je realizovao penal u utakmicama za bodove u elitnom rangu španskog fudbala posle 19 godina.

Taj mat u 12. minutu nagovestio je mogućnosti Mendilibarovog sastava. Odličnom defanzivom držao je favorita daleko od gola. Kad bi se gost približio Dmitrović bi pokazao da je sjajan pre svega u osnovnom, golmanskom, zanimanju.

Jedino što nema Eibar takvo njuškalo od napadača kakav je Luis Suarez. Nema ga niko na svetu...

PRIMERA - 19. KOLO

Utorak 15.12.2020.

Real Madrid - Bilbao 3:1 (1:0)

/Kros 45, Benzema 74, 90 - Kapa 52/

Sreda 16.12.2020.

Barselona - Sosijedad 2:1 (2:1)

/Alba 31, De Jong 43 - Vilijan Žoze 27/

Utorak

Kadiz - Levante 2:2 (2:2)

/Perea 4, Kala 28 - Marti 8, 11/

Valjadolid - Elče 2:2 (0:2)

/Herero 71, Fernandez 89 - Hosan 9, 43/

Alaves - Sevilja 1:2 (1:2)

/Mendez 12 - Nesri 3, Suso 30/

Sreda

Hetafe - Ueska 1:0 (0:0)

/Arambari 69/

Betis - Selta 2:1 (1:1)

/Kanales 25, 44 - Mina 15/

Viljareal - Granada 2:2 (1:1)

/Penja 29, Gomez 65 - Soldado 21, Kenedi 75/

Četvrtak

Valensija – Osasuna 1:1 (0:1)

/Garsija 69 ag – Kaleri 42/

Eibar – Atletiko 1:2 (1:0)

/Dmitrović 12 pen – Suarez 40, 89 pen/



tagovi

Luis SuarezMarko Dmitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara