Suspendovani policajci u Novom Pazaru 1Foto: Pixabay/fsHH

Policijska uprava Novi Pazar saopštila je, večeras, da je pokrenula disciplinski postupak protiv dvojice svojih službenika Z.S. (48) i F.M. (35) „zbog teške povrede službene dužnosti“.

U saopštenju se navodi da su njih dvojica udaljeni sa posla do okončanja disciplinskog postupka „zbog nepreduzimanja ili nedovoljnog preduzimanja mera iz svoje nadležnosti za bezbednost lica, imovine i poverenih stvari“ i „zbog nezakonitog, nesavesnog, nemarnog rada ili propuštanja radnje za koje je zaposleni ovlašćen, a koje su prouzrokovale ili su mogle prouzrokovati štetu ili nezakonitost u radu“.

U poslednjih mesec dana, PU Novi Pazar pokrenula je disciplinski postupak protiv svojih 5 službenika. Pre dve nedelje, sa posla je udaljen do okončanja disciplinskog postupka Z.M. (37) zbog neprimernog ponašanja u blizini džamije.

Neprofesionalno i nemoralno ponašanje ovog policajca najoštrije su osudili ministar policije Aleksandar Vulin i ostali pripadnici MUP.

Suspendovani policajci u Novom Pazaru 2

Zbog teže povrede službene dužnosti,u drugoj polovini decembra, suspendovani su i inspektori E.G. (32) i E.H. (31), jer su u jednom novopazarskom kafiću sedeli sa čovekom, na koga je, neposredno nakon toga, pucano. U decembru,u razmaku od samo dva dana, na ulicama Novog Pazara, u sred dana, desile su se dve pucnjave u kojima su tri osobe ranjene. Nakon ovih incidenata u ovaj grad su stigle pojačane policijske snage i Žandarmerija.

U večerašnjem saopštenju se navodi da PU Novi Pazar „najoštrije osuđuje neprofesionalno ponašanje svakog pojedinca koji šteti ugledu policije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari