Dmitrović u zagrljaju igrača Eibara (© Reuters)
Dmitrović u zagrljaju igrača Eibara (© Reuters)

Marko Dmitrović pobedio Jana Oblaka: Naš golman uradio nešto što niko nije u Primeri 19 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.01.21. | 22:05

Znali smo kako brani, ali protiv Atletika je srpski reprezentativac pokazao kako se realizuju penali

Možda je to bio poklon za oproštaj. Svakako dokaz da mu Hose Mendilibar veruje. Ne bi tek tako Marko Dmitrović godinama čuvao mrežu Eibara, izrastao u jednog od boljih golmana Primere, ali na koncu 19. kola pokazao je kako je i vešt realizator jedanaesterca, u okršaju sa Atletikom postigao prvi gol u karijeri!

Ni manje, ni više, nego protiv Jana Oblaka. Kolegu po poziciji savladao je u 12. minutu okršaja na Ipurui, kaznivši neoprezan start Šimea Vrsaljka u kaznenom prostoru lidera španskog prvenstva. Odgovornost u takvim situacijama obično preuzima kapiten baskijskog sastava Kike, ali Mendilibar kao da je želeo da počasti Dmitrovića u završnim mesecima mandata, s obzirom da je dogovoren transfer u Sevilju na leto.

Izabrane vesti

Nije pogrešio. Srpski reprezentativac poslao je Oblaka u jednu, loptu u drugu stranu, postigao prvenac u karijeri i uradio nešto što na terenima La Lige niko nije 19 godina. Prethodni golman koji je pogodio sa bele tačke u elitnom rangu španskog fudbala bio je Naćo Gonzales iz Las Palmasa, 3. marta 2002. protiv Atletik Bilbaa.

Osim toga, momak iz Subotice je tek sedmi golman u istoriji takmičenja precizan iz kaznenog udarca. Ranije su uspevali Santamarija, Fenoj, Čilavert, Prats, Gonzalez i Aranzubija.

Tek da se zna: osim što ga je dao, Marko Dmitrović je ove sezone izašao kao pobednik iz još dva penal okršaja. Odbranio je udarac Serđu Gvardioli u pobedu nad Valjadolidom, a hipnotisao Martina Brajtvajta pa je napadač Barselone tukao pored stative u remiju na Nou Kampu.



tagovi

EibarMarko Dmitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara