Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.01.2021.

20:20

Menadžer Vile besni, optužen zbog psovki i ne razume pravilo o ofsajdu VIDEO

Disciplinci FA Engleske optužili su menadžera Aston Vile Dina Smita zbog korišćenja "neprikladnih reči" na meču sa Mančester sitijem.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Menadžer Vile besni, optužen zbog psovki i ne razume pravilo o ofsajdu VIDEO
Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

"Građani" su dobili utakmicu rezultatom 2:0, a Smit jer burno reagovao kod sudije Džonatana Mosa u 80. minutu zbog čega mu je prvo pokazan žuti, a potom i crveni karton.

Menadžer ekipe iz Birmingema bio je vidno iznerviran što Mos nije poništio vodeći gola Sitija.

Smit tvrdi da je gol morao da bude poništen pošto se Rodri nalazio bar deset metara u ofsajdu, kada je Tajron Mings pogrešio pri kontroli lopte da bi se Rodri uključio u igru i oduzeo mu je, posle čega je Ilkaj Gundogan postigao gol.

VAR je proverio situaciju, ali Smit nije bio zadovoljan ishodom, pa je izvređao sudiju Mosa.

"Menadžer je koristio uvredljive reči prema sudiji u 81. minutu. Din Smit ima rok do 26. januara da odgovori na optužbe. Prekršio je pravilo E3 pravilnika Premijer lige na meču sa Mančester sitijem", stoji u saopštenju FA Engleske.

Smit je posle meča rekao kako je očekivao da gol bude poništen.

"Verovao sam da će Mos barem pogledati snimak sam jer je sve izgledalo kao čist ofsajd. Kada sam shvatio da neće gledati, a nije se oglasio ni VAR, rekao sam četvrtom sudiji da su se baš dobro zabavljali tokom božićnih praznika. Pokazan mi je žuti, pa crveni karton, ali tada nisam psovao. Mos mi je prišao i rekao mi da je on taj koji interpretira pravila igre, a na to sam mu odgovorio da je to morao da radi i ranije tokom utakmice. Mislim da je to bilo nekorektno prema meni, video sam da mu govore mnogo gore stvari pre toga na koje nije odgovarao. Kao da je jedva čekao da mi pokaže karton, a onda i crveni. Ljut sam na sebe, uvučen sam u nešto u šta nisam smeo da ulazim", kaže menadžer Vile.

On je takođe rekao da ne razume pravilo o ofsajdu, jer veruje da je Rodri stekao nekorektnu prednost stavljajući Mingsa pod pritisak prilikom vraćanja iz ofsajd pozicije.

"To je ofsajd od deset metara, vraća se i startuje na Mingsa s leđa. Šta je Mings trebalo da uradi, da ga pusti ili da sada mi stojimo deset metara u ofsajdu na sledećim mečevima? Ne razumem", poručio je Smit.

Sudijsko telo je naknadno objavilo da Rodri nije stekao prednost takvim potezom te da je Mings svesno išao da interveniše i tako vratio u igru fudbalera Sitija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve