Đurić: Odnosi Srbije i SAD da budu stub razvoja i stabilnosti u regionu

Vesti 21. jan 202120:14 > 21:17 33 komentara
Marko Đurić
N1

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) Marko Đurić izjavio je da bi odnosi Srbije sa SAD trebalo da budu stub razvoja i stabilnosti u regionu, uz napomenu da snažna Srbija znači i stabilan region.

Đurić je za RTS, dan posle inauguracije novog američkog predsednika Džozefa Bajdena, rekao da američka spoljna politika ima svoje konstante, a da Srbija energičnije i aktivnije nego ikada lobira, razgovara i održava komunikaciju sa ljudima koji dolaze na nove pozicije.

Prema njegovim rečima, državni vrh je gradio lično poverenje sa ljudima koji sada dolaze na funkcije.

Mi smo više radili, predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić na odnosima sa ljudima koji sada dolaze, nego sa mnogim prethodnim administracijama i uz sve razlike koje imamo po pitanju Kosova i Metohije, imamo dobre odnose i gradimo pouzdaniju saradnju sa budućnost, istakao je Đurić.

Đurić je naglasio da u ovoj godini velikog jubileja, 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, „imamo dobre odnose na vrhu“.

Podsetio bih da nismo čekali da nas nešto iznenadi, predsednik ima dobre lične odnose sa Bajdenom i pre nego što je postao predsednik, čak i kada više nije bio potpredsednik, rekao je Đurić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare