Najbolji igrači, najbolji uslovi 1Foto: EPA-EFE/ MORGAN SETTE

Direktor Australijan opena Kreg Tajli ima u mnogo čemu različite poglede na stvari i stavove u odnosu na prvoplasiranog na ATP listi Novaka Đokovića, ali prvi čovek uvodnog sezonskog grend slema (8-21. februar) smatra da nisu u pravu oni što kritički komentarišu bolje uslove života i rada srpskog tenisera i, na primer, drugog reketa sveta Španca Rafaela Nadala izolovanih u Adelejdu.

U odnosu na one u Melburnu, gde gomila učesnika i učesnica AO opena mora biti „zaključano“ 14 dana u hotelskim sobama, zato što su došli istim letom kao nekoliko kolega i koleginica zaraženih korona virusom.

Poput Švajcarca Stena Vavrinke, koji je preko društvenih mreža ismejao predlog Đokovića da se popuste mere prema onima što su u drugom gradu, kako ne bi trpele njihove završne pripreme za turnir iz kategorije 2.000 (bodova).

Tajli im je replicirao umesto Novaka i njegovog prvog pratioca na rang listi i trećeplasiranog Austrijanca Dominika Tima, koji su takođe u Adelejdu, gde se uskoro igra ATP kup.

Ne mareći što će izazvati još veću ljutnju onih što im smetaju neke povlastice ovog trilinga i tri najbolje teniserke, mada niko od njih nije imao kontakt sa zaraženima.

– Imam osećaj da zameraju da oni imaju povlašćen tretman. Ipak, oni su vrhunski igrači. Moje generalno pravilo glasi, ako si na vrhu u svojoj igri, grend slem šampion, onda je to sve priroda ovog posla. Dobićeš shodno tome i bolje uslove – poručio je direktor Australijan opena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari