Tuča 2.000 migranata, povređeno više policajaca VIDEO

U neredima koji su se dogodili u migrantskom kampu Blažuj, kod Sarajeva, oštećeno je 20 službenih vozila Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Izvor: B92, Prva

Četvrtak, 21.01.2021.

19:33

Tuča 2.000 migranata, povređeno više policajaca VIDEO
Foto: Shutterstok/Ajdin Kamber

Oštećeno je i nekoliko vozila IOM-a, izjavio je danas kantonalni ministar Admir Katica.

Katica, preneo je sarajevski portal Kliks, kaže da je obavestio članove kantonalne vlade o sinoćnjim nemirima u kampu Blažuj u kojem, kako se navodi, boravi više od 3.500 migranata.

Prema informacijama s terena, do nereda je došlo nakon što su radnici IOM-a pokušali da u drugi kamp premeste jednog migranta koji je narušavao javni red i mir.

Portal je ranije danas preneo izjavu jednog migranta iz Bangladeša, koji je rekao da su neredi nastali nakon što je jedan Iranac uvredljivo govorio o poslaniku Muhamedu.

Nakon toga je, kazao je, usledio sukob Avganistanaca i Pakistanaca, a potom i sukob migranata sa policijom.

Opširnije u prilogu televizije Prva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: