Novi Sad Vesti

Gradska uprava već 4 godine pokušava da stavi soliter od 20 spratova gde mu nije mesto, Novosađani protiv

Plan detaljne regulacije novosadskog Novog naselja, koji lokalna vlast ne uspeva da usvoji još od 2017. godine, našao se na ponovnom javnom uvidu zbog izgradnje solitera od 20 spratova i podzemnih garaža.

Na ovom novom javnom uvidu razrađuje se ideja o gradnji garaža na postojećim zelenim površinama u ulici Bate Brkića, kao i podizanje solitera na Bulevaru Evrope, u delu od Radomira Raše Radujkovića do Vojvode Stepe.

Na sednici Komisije za javne planove 2019. godine Gradska uprava pokušala je da u plan uvrsti izgradnju pet podzemnih garaža sa zelenim krovom kapaciteta između 50 i 100 mesta koja bi se nalazila između ulica Bate Brkića.

Ove garaže planirane su za javnu koncesiju od 40 godina za gradnju i korišćenje više podzemnih garaža u Novom Sadu, međutim Komisija to nije odobrila, te je naređeno da sve iznova ide na novi javni uvid.

Građani su takođe digli glas, dok gradska vlast nije obećala pregovore, ali u međuvremenu novom promenom je predviđena jedna podzemna garaža manje u ovom bloku, piše 021.

Dodatne izmene Plana detaljne regulacije Novog naselja predviđene su za prostor namenjen izgradnji u potezu od ulica Raše Radujkova do Bulevara Vojvode Stepe, odmah uz stambeni kompleks „Park Novi“ koji je već u izgradnji.

U odnosu na planove iz 2017. godine, sada se dozvoljava gradnja gotovo svih objekata od 2 do 20 spratova.

Za građenje je dozvoljeno korišćenje samo 30 odsto ukupne parcele, a mogu da se izgrade objekti namenjeni kulturi i umetnosti, muzeji, hoteli, ali i poslovni i trgovački objekti.

U Novom naselju se novim planom predviđa izgradnja biciklističko-pešačke pasarele preko Bulevara Evrope, nastavak i završetak izgradnje bazena na Bulevaru Jovana Dučića, kao i nova policijska stanica.

Građani svoje primedbe i sugestije mogu da podnesu najkasnije do 29. januara Gradskoj upravi za urbanizam.

Novi Sad na kanalizaciji – Fekalne vode idu direktno u lepi plavi Dunav

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • U Novom Sadu nema potrebe a nije ni humano zidati zgrade vise od 10 spratova!Ziveti u takvom zgradama je nehumano I skroz nebezbedno!!!!!

167 Shares
167 Shares
Share via
Copy link