21. januar  2021. 16.15  | Izvor: Tanjug

Do 19. februara konkurs za stipendije za doktorske studije

BEOGRAD -

Do 19. februara traje javni poziv za dodelu stipendija studentima doktorskih akademskih studija koji je raspisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Biće dodeljeno 200 stipendija za različite naučne oblasti, a dobitnici stipendija biće uključeni u rad akreditovanih naučnoistraživačkih organizacija.

stipendije, studenti 1 jpg

Upućen je i javni poziv studentima master akademskih studija i istraživačima da se prijave za stipendije i za finansijsku podršku koja se pruža u okviru pet programa.

Cilj programa je podsticanje i razvoj kadrova za bavljenje naučno-istraživačkim radom, a za realizaciju podrške u okviru pet programa Ministarstvo je u budžetu za ovu godinu obezbedilo 817.939.400 dinara.

Ministarstvo će finansijski podržati 17 različitih aktivnosti studenata, doktoranata i istraživača među kojima su i sufinansiranje učešća na naučnim skupovima, studijskih boravaka u inostranstvu, troškove prijave i odbrane doktorskih disertacija istraživača i stipendista Ministarstva, post-doktorskog usavršavanja istraživača.

Biće izdvojena sredstva i za nabavku naučne i stručne literature iz inostranstva, izdavanje naučnih časopisa i monografija, održavanje naučnih skupova i sufinansiranje kolektivnih članarina u međunarodnim naučnim udruženjima i organizacijama.

Tagovi
Srodne vesti