(©Reuters)
(©Reuters)

Kup kralja: Bilbao opijen uspehom nastavlja proslavu na Ibici

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.01.21. | 14:12

Barselona gostuje Atletikovoj nagaznoj mini. Korneljin veštački teren briga više za Katalonce

Bilbao posrće u Primeri, ali je specijalista za kup takmičenja. Prošle nedelje je dobio i Real i Barselonu, i osvojio Superkup Španije, a igraće i finalni meč prošlosezonskog Kupa kralja sa Sosijedadom. Baski danas idu na Ibicu, ali ne u provod nego da izbore plasman u osminu finala Kupa kralja. Ovaj trećeligaš je u prethodnoj rundi eliminisao Seltu iz Viga. Bilo je čak 5:2, pa crveno-beli moraju da budu oprezni.


Izabrane vesti

Krahirali su Atletiko Madrid i Real Madrid protiv niželigaša, a lako se moglo dogoditi da bez plasmana u osminu finala ostanu Levante i Sevilja. Poučeni njihovim iskustvom, Lavovi neće olako shvatiti Ibicu. Opijeni su uspehom i osvajanjem trofeja igrači Atletik Bilbaa, ali je vreme za otrežnjenje kako ih večeras ne bi sačekalo neugodno iznenađenje. Kup kralja tradicionalno donosi iznenađenja i kosi favorite, pa će “Ponos Baskije” morati da otvori četvore oči.

Marselinjo Garsija zamenio je Gaisku Garitana na klupi Bilbaa, a timu sa San Mamesa je krenulo nabolje. Uprkos tome što su Lavovi za svega nekoliko dana bili bolji od Reala i Barselone u pohodu na trofej Superkupa, Marselinja uspeh ne zavarava i na Ibicu je poveo sve zdrave prvotimce. Ne želi strateg Atletika da se igra sa sudbinom i dovede prolaz u pitanje u takmičenju koje je tim sa San Mamesa osvajao 24 puta. Po broju trofeja u španskom kupu od Atletik Bilbaa uspešnija je samo Barselona koja je takmičenje osvajala ravno 30 puta.

Kornelja je u trećoj rundi Kupa kralja priredila pravi senzaciju eliminisavši Atletiko Madrid i nadahnuta ogromnim uspehom priprema klopku i za Barselonu. Spremna je Kornelja da skine još jedan skalp, a ako je neki trenutak bio pravi za meč sa Blaugranom – onda je to ovaj.

Poljuljano je samopouzdanje igračima Barselone. Taman kada se činilo da se kreću u pravom smeru, Atletik Bilbao je podelio vaspitne Kataloncima. Da stvar bude gora, Leo Mesi je u finalu Superkupa Španije zaradio crveni karton, prvi u dresu Blaugrane u karijeri. Došlo je do novih trzavica, a čitave sezone odnosi su nategnuti i igrači Barselone bi najradije da mogu izbegli ovaj okršaj. Pobeda se očekuje, ispadanje bi dovelo do nove katastrofe i tim sa Nou Kampa može da bude samo gubitnik. Trijumf će proći neopaženo, a neuspeh će doprineti da Barselona puni naslovnice štampe.

Ne očekuje Ronalda Kumana i njegove pulene nimalo lak meč. Kornelja će osokoljena izbacivanjem Atletiko Madrida jurišati ka novoj senzaciji, a igrači Barselone će morati da se izbore sa igranjem na veštačkom terenu. Uslovi za igru na koje nisu navikli. Kup kralja često favorizuje manje ekipe, na domaćem terenu imaju šansu da se suprotstave timovima iz Primere i dođu do istorijskih pobeda.

"Lepo je igrati protiv ekipe iz Segunde B na njihovom terenu, to mi se čini savršeno. Jedini problem je veštački teren, koji za mene nije fudbal. Zavisi od stanja površine, svetlosti i više stvari. Nismo navikli na to. Znamo da u Kupu kralja uvek postoje iznenađenja. Biće zahtevna utakmica, jer je za njih ovo meč godine. Moramo joj pristupiti ozbiljno i dosta toga zavisiće od mentaliteta tima", rekao je Kuman na konferenciji uoči meča sa Korneljom.

ŠPANIJA, KUP KRALJA - 1/16

Subota

Almerija - Alaves 5:0 (3:0)

/Sadik 8, 45, Akeče 45, Batalja 52, Viljar 81/

Penja Deportiva - Valjadolid 1:1 (1:0) - posle produžetaka 1:4

/Gomez 13 - Erera 62 pen, Mesa 96, 112, Plano 116/

Đirona - Kadiz 2:0 (0:0)

/Fernandez 48, 58/

Fuenlabrada - Levante 1:1 (0:1) - posle penala 3:5

/Garses 68 - Antonio Kristian 19ag/

Leganes - Sevilja 0:0 - posle produžetaka 0:1

/Okampos 96/

Rajo Valjekano - Elče 2:0 (1:0)

/Bebe 36, Katena 78/

Nedelja

Espanjol - Osasuna 0:2 (0:2)

/Martinez 9, Barha 29/

Malaga - Granada 1:2 (0:2)

/Kintana 76 - Fede 16, Molina 28/

Navalkarnero - Eibar 3:1 (1:1)

/Haimez 30pen, Esnajder 61, 79/

Hihon - Betis 0:2 (0:2)

/Kanales 28, Rodri 31/

Alkorkon - Valensija 0:2 (0:1)

/Koindredi 12, Valjeho 77/

Tenerife - Viljareal 0:1 (0:0)

/Njinjo 90/

Sreda

Kordoba - Sosijedad 0:2 (0:0)

/Žoze 57, 84/

Alkojano - Real Madrid 1:1 (0:1) posle produžetaka 2:1

/Solbes 80, Kazanova 115 - Militao 45/

Četvrtak

19.00: (3,50) Ibica (3,25) Bilbao (2,05)

21.00: (9,00) Kornelja (5,30) Barselona (1,28)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup kraljaBarselonaAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara