Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Posledica haosa u migrantskom kampu u Blažuju: Uništeno 26 automobila, policiju gađali kamenjem (VIDEO)

Posledica haosa u migrantskom kampu u Blažuju: Uništeno 26 automobila, policiju gađali kamenjem (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica izjavio je danas da je tokom sukoba u mitrantskom kampu u Blažuju pričinjena velika materijalna šteta na vozilima kantonalne Uprave policije MUP jer je oštećeno 20 vozila i šest automobila koje koristi Međunarodna organizacija za migracije i agencije za bezbednost.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Migranti Blažuj Foto: Klix / youtube
Migranti Blažuj

On je obavestio članove Vlade Kantona Sarajevo o sinoćnjim događajima u migrantskom centru Blažuj, gde je došlo do narušavanja javnog reda i mira, a epilog je više uništenih automobila MUP-a, te dva povređena policajca i jedan zaposleni IOM-a, prenosi Srpskainfo.

Katica je naglasio da u tom kampu ima do 3.500 migranata, što je iznad kapaciteta tog migrantskog kampa, preneli su federalni mediji.

Podsećamo, do sukoba je došlo kada su radnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM) pokušali da u drugi kamp premeste jednog migranta koji je narušavao red i koji je vođa jedne od grupa u ovom kampu.

- Radi se o migrantu, koji je ustvari vođa jedne od od grupa u migrantskom kampu. Migranti su pokušali da ga nasilno oslobode, nakon čega je došlo do sukoba - rekao je portparol kantonalnog MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

On je istakao da je utvrđeno da niko nije priveden, ali da je u sukobu učestvovalo oko 2.000 migranata.

Sudeći prema snimcima koji kruže društvenim mrežama, bilo je izuzetno teško obuzdati migrante koji su kamenjem gađali policijske službenike i vozila, piše Klix.

U sukobu su povređena dva policajca i jedan službenik IOM.