Читај ми!

Dve godine od tragične smrti Emilijana Sale, porodica i dalje čeka odgovore

Prošle su dve godine od pada aviona u kojem je poginuo Emilijano Sala. Porodica stradalog Argentinca i dalje traži da se pokrene puna istraga kako bi došli do odgovora kako i zašto je Emilijano stradao.

U januaru 2019. godine svet je obišla vest da se avion u kojem se nalazio Emilijano Sala srušio u Lamanš. Posle nekoliko dana, olupina je pronađena i u njoj telo nesrećnog Argentinca.

Sala je nešto ranije potpisao ugovor sa Kardifom i putovao je u Vels iz Nanta, gde je za četiri godine postigao 42 pogotka i postao prva zvezda francuskog tima.

Od tada su prošle dve godine, a ožalošćena porodica i dalje ima pitanja na koja, za sada, niko još nije dao odgovore.

Prva istraga je ustanovila da je Sala preminuo od posledica povreda glava i trupa, a u njegovom organizmu je pronađen visok nivo ugljen-monoksida.

Telo pilota Dejvida Ibotsona nikada nije pronađeno. Ipak, poznato je da pilot nije imao potrebnu licencu za upravljanje komercijalnim letovima, odosno da mu je ista istekla dva meseca pre kobnog leta.

Takođe, ustanovljeno je i da "pajper" koji je prevozio Salu nije bio u ispravnom stanju i nije trebalo uopšte da se nađe u vazduhu.

Sam Sala je neposredno pre smrti poslao poruke prijateljima u kojima je napisao da avion deluje kao da će da se raspadne.

Za sada je optužnica podignuta protiv Dejvida Hendersona, čoveka koji je navodno organizovao let. Henderson se na saslušanju izjasnio nevinim za ugrožavanje bezbednosti letelice, a njegovo suđenje zakazano je za oktobar ove godine.

Javna istraga nikada nije završena, a to je ono na čemu Salina porodica najviše insistira. Trebalo je da počne ove godine, ali je pandemija koronavirusa odložila njen početak.

Prema poslednjim informacijama iz Engleske, puna istraga biće pokrenuta tek kada se završi suđenje Hendersonu.

Takođe, porodica postavlja pitanje zašto su vlasti odlučile da ne izvuku olupinu aviona na površinu, pošto smatraju da su tako mogli biti otkriveni mogući uzroci nesreće.

Pitanja je mnogo, odgovora nema. Salinoj porodici ostalo je samo da čeka i da se nada da će puna zvanična istraga otkriti kako i zašto je okončan život jednog talentovanog fudbalera.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво