21. januar  2021. 11.34  | Izvor: Tanjug

Krijumčarima kokaina iz Holandije višegodišnje kazne zatvora

BEOGRAD -

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na višegodišnje zatvorske kazne trojicu okrivljenih za krijumčarenje kokaina iz Holandije, koju su stavljali u promet na teritoriji Beograda.

Ovom odlukom dvojici je za po tri meseca smanjena kazna, pa je Vladimir Babić osuđen na pet godina i tri meseca zatvora, a Aleksandar Stamenković na četiri godine i devet meseci zatvora.

Dušanu Strugareviću je potvrđena prvostepena presuda kojom je oslobođen od optužbe da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Oni su bili uhapšeni u februaru 2016. godine sa skoro dva kilograma kokaina, sa 97 odsto čistoće, na graničnom prelazu Horgoš,koji je, kako je tada saopšteno, procenjen na 12 miliona dolara.

Srđanu Jankoviću je potvrđena kazna od četiri i po godine zatvora, a on je nešto pre njih sredinom januara 2016. godine uhapšen na parkingu u Beogradu u trenutku predaje 49,95 grama kokaina R. navodi se u presudi koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda.

Od Stamenkovića je takođe oduzet kokain u količini od 1990,97 grama, kao i putničko motorno vozilo - marke "opel insignia", koje je koristio za izvršenje krivičnog dela.

Babić je osuđen, jer je u Amsterdamu radi preprodaje kupio kokain u dva pakovanja, neto količine 1990,97 grama i ostavio je u šteku“ u tom gradu, a par dana kasnije je pokupio i smestio u specijalni bunker u vozilu kako bi je preneo preko graničnog prelaza.

Stamenković i Strugarević prešli su 21. februara granični prelaz Horgošš i ušli na teritoriju Srbije gde su zaustavljeni.

Prilikom pregleda vozila u specijalno izgrađenom bunkeru, upakovana u dva paketa, pronađen je kokain.

 

Tagovi
Srodne vesti