Vučić vratio 5.000 dinara penzioneru 1Foto: Privatna arhiva

Predsednik Aleksandar Vučić poslao je 5.000 dinara penzioneru Miletu Deliću nakon što mu je Delić taj novac, namenjen za pomoć penzionerima, vratio izražavajući protest zbog novca koji je država oduzela najstarijim građanima.

Predsednik Aleksandar Vučić poslao je Deliću 5.000 dinara poštanskom uputnicom, sa adrese Andrićev venac 1, 18. januara 2021, na isti način na koji je Delić njemu u već dva navrata vraćao jednokratnu pomoć za penzionere.

Mile Delić, instruktor letenja u penziji, privukao je pažnju šire javnosti kada je u novembru 2016. godine prvi put vratio Vučiću, odnosno državi, jednokratnu novčanu pomoć koja je isplaćena penzionerima u iznosu od pet hiljada dinara, dok je na snazi bio Zakon o smanjenju penzija radi mera štednje.

Onda je isti potez Delić ponovio nedavno, u decembru ove godine, kada je država isplatila jednokratno 5.000 dinara penzionerima za pomoć u krizi izazvanoj pandemijom.

Delić je tom prilikom naglasio za Danas da se oseća poniženo i da zato vraća novac predsedniku, koji mu je donošenjem Zakona o smanjenju penzija oduzeo mnogo više novca od tih 5.000 dinara.

Ipak, ovoga puta, ni Vučić nije ostao nem na Delićev gest, te mu je ovaj novac vratio.

Mile Delić sada kaže za Danas da je Vučić ovakav gest napravio „u tišini“ jer je svestan da javno nema čime da se pohvali.

– Preovladava njegova potreba da se prikaže u pozitivnom, veličanstvenom svetlu, kao spasitelj, bez obzira na sva nepočinstva koja stvara. To se videlo i u njegovom nastupu kod Stamatovića i kod Dude Ivkovića, on sve radi da bi stekao popularnost. Tako sada pokušava i da stekne popularnost kod penzionera, preko mene, ali mislim da mu ovde neće proći, ističe Delić. On dodaje da penzioneri treba da se organizuju, kao što su to nedavno učinili frilenseri i održe protest na kome će tražiti nazad svoj novac.

Delić naglašava i da nema nameru da odgovara Vučiću na ovaj gest i ističe da predsednik države očigledno nije shvatio poruku koju je penzioner hteo da mu uputi.

– Ja sam i napisao da neću njegove pare kada sam mu vratio, ali očigledno nije shvatio poruku. Poruka je da vrati oteto a to je onih 7.000 evra koje mi duguje za četiri godine koliko mi je bila umanjena penzija. Mala je verovatnoća za tako nešto u normalnom svetu ali kod njega je sve moguće, pa što ne bi sada izašao i rekao da će se penzionerima povećati penzije za onoliko koliko su im bile smanjene, naveo je Delić ističući da to može da mu donese popularnost a ne ovakav gest prema jednom penzioneru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari