Pingpong sa 5.000 dinara: Vučić vratio novac penzioneru Miletu Deliću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je 5.000 dinara penzioneru Miletu Deliću, nakon što mu je Delić taj iznos namenjen kao pomoć penzionerima vratio izražavajući protest zbog novca koji je država oduzela najstarijim građanima.
Pingpong sa 5.000 dinara: Vučić vratio novac penzioneru Miletu Deliću
Foto: 021.rs
Vučić je novac poslao poštanskom uplatnicom, sa adrese Andrićev venac 1, 18. januara ove godine, na isti način na koji je Delić njemu već u dva navrata vraćao jednokratnu pomoć za penzionere, piše list "Danas".
 
Delić, instruktor letenja u penziji, privukao je pažnju šire javnosti kada je u nevembru 2016. prvi put vratio Vučiću, odnosno državi, jednokratnu novčanu pomoć koja je isplaćena penzionerima u iznosu od 5.000 dinara, dok je na snazi bio Zakon o smanjenu penzija radi mera štednje.
 
Takav potez Delić je ponovio nedavno, u decembru prošle godine, kada je država isplatila jednokratno 5.000 dinara penzionerima za pomoć u krizi izazvanoj pandemijom.
 
"Prestani me ponižavati. Vrati oteto. Penzioner", napisao je Delić na uplatnici.
 
 
Pre četiri godine, njegovom revoltu prethodilo je to što je čak 11 puta pisao tadašnjem premijeru, a sada predsedniku, a dvanaestog puta mu poslao uplatnicu na 5.000 dinara. Kako je tada rekao za N1, na taj način pokušao je da pošalje poruku da mu je država smanjenjem penzije za dve godine otela mnogo više, te da je vraćanje novca - njegov građanski bunt.
 
Delić je potpukovnik u penziji, instruktor letenja, pilot na borbenom avionu i bivši profesor na Vazduhoplovnoj vojnoj akademiji.
 
"Povredilo me mnogo ovo što on meni šalje 5.000 dinara, a uzeo je od mene 307.645 dinara. Pa neću. Napisao sam mu, neću milostinju, daj mi moju penziiju", rekao je tada Delić. 
 
Vučić mu je ovoga puta novac vratio, a Delić za "Danas" kaže da je predsednik to uradio "u tišini jer je svestan da javno nema čime da se pohvali" i dodaje da nema nameru da odgovara Vučiću na ovaj gest. Navodi da penzioneri treba da se organizuju, kao što su to učinili frilenseri i održe protest na kojem će tražiti nazad svoj novac.
  • Nemanja

    22.01.2021 00:27
    @DJ & @Joja
    Da li ste pročitali onaj deo sa "čovek je potpukovnik, pilot borbenog aviona i instruktor letenja (u penziji)" ?!?!?
    Pa, koliku bi platu i, posledično, penziju trebalo da ima PILOT BORBENOG AVIONA???
    Čovek kome je u opisu radnog mesta ceo vek bilo držanje glave u torbi i još pride (instruktor) obučavanje mlađih kako da tu glavu sačuvaju???
    Alo, jel radi mozgić? Bilo gde na zapadu bi bio plaćen ne 10 nego 100 puta više, imate li ideju koliko zarađuju piloti Luftwafea, RAFa, USAFa???
    Samo komšiji da crkne krava, stidite se!

    @vest
    Šta od šizoja i možeš pčekivati, ona banana klincu je dovoljno rekla sve... :(
  • Dj

    21.01.2021 14:24
    Sve ok cast i sve to ali da ima 12000 penziju kao moja majka, ne verujem da bi bio u mogucnosti tako da vraca pare. Nego pravi predstavu, a penzija mu 90000
  • Joja

    21.01.2021 14:18
    Neka gospodin Delic slobodni vrati 5000 ,jer njegova penzija sa njegovim cinom je "mala",kao i sve privilegije koje je uzivao,jer mora da radi i kad je u penziji.Pohlepnost!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija