Fikajo Tomori (©Reuters)
Fikajo Tomori (©Reuters)

Milan u ofanzivi: Tomori spakovan za 1.000.000, Barsi prva ponuda 500.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.01.21. | 10:09

Žunior Fipro traži da mu se kaže koliko će da igra

Nije bitan samo kvalitet na terenu, jer za titule je potrebna i dugačka klupa. Pa je Milan ovog januara krenuo u ozbiljnu nadogradnju, iako se uglavnom fokusirao na alternativne opcije. Podsetimo, Sualiho Meite je stigao iz Torina da pojača konkurenciju u vezi, mada nije viđen kao starter, Mario Mandžukić je došao da odmori Zlatana Ibrahimovića, već koliko danas, najkasnije sutra iz Londona bi trebalo da doputuje i Fikajo Tomori, dok Rosoneri planiraju da početkom sledeće nedelje na San Siro privole i Žuniora Firpa.

Kako navodi Gazeta delo Sport u današnjem izdanju Milan je već poslao Barseloni prvu ponudu za levog beka koji bi dozvolio Teu Ernandezu da povremeno predahne. Skromnih 500.000 evra za šestomesečnu pozajmicu, ali nije to toliko ispod 1.000.000 koji traži Blaugrana. Naravno, na leto bi se videlo može li Milan da ga otkupi. Procenjuje se da Barsa ne bi pustila Firpa za manje od 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

Nešto više od toga koštaće Fikajo Tomori, iako se isprva spekulisalo da će Čelsi tražiti 30.000.000 za njegov otkup posle još jedne, šestomesečne pozajmice. Gazeta pak piše da će cena biti nešto niža, svakako iznad 20.000.000, ali ne baš 30.000.000.

Pregovori o konačnoj ceni su doduše još u toku i baš oni koče Tomorijev dolazak u Milan. Trebalo je da se pojavi juče, sada se piše da dolazi danas, najkasnije sutra. Niko ne ostavlja mogućnost da posao propadne. Za samu pozajmicu Rosoneri će Plavcima dati 1.000.000 evra.

Što se tiče Firpa, on još nije završen. Jer u njegovom slučaju nije samo Barsa ta koju treba ubediti. Sam igrač je tražio da mu se jasno kaže koliko će igrati u Ernandezovoj konkurenciji. Međutim, kako Milan tu nema drugu alternativu svakako bi Firpo dobio prostor da fudbalski vasrksne posle šest loših meseci na stadionu Kamp Nou, odnosno samo 147 minuta u La Ligi.

U svakom slučaju, Brazilac neće stići pre početka naredne nedelje.



tagovi

Fikajo TomoriŽunior FirpoZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara