');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

RUKU POD RUKU S OCEM Glumica Iva Ilinčić sa tatom i advokatima stigla u Više tužilaštvo, daje iskaz u slučaju Miroslava Mike Aleksića (FOTO)

Mlada glumica Iva Ilinčić, jedna je od devojaka koje su profesora glume Miroslava Miku Aleksića prijavile za seksualno uznemiravanje i biće saslušana danas.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Iva Ilinčić, saslušanje Foto: Milan Ilic / RAS Srbija
Iva Ilinčić, saslušanje

Iva je u Više tužilaštvo stigla ruku pod ruku sa ocem, inače poznatim advokatom, i advokatima koji je zastupaju u ovom slučaju. Isti advokati zastupaju i njenu koleginicu Milenu Radulović koja je juče saslušana u tužilaštvu. Milena Radulović iskaz je davala punih pet sati. Ona nakon toga nije želela da daje izjave, a njeni advokati su rekli da je teško podnela ispitivanje.

Iva Ilinčić, saslušanje
Foto: Milan Ilic / RAS Srbija
Iva Ilinčić, saslušanje

Iva, inače glumica Beogradskog dramskog pozorišta, ispričala je za "Blic" da je prvi put seksualno zlostavljana sa 17 godina. Usledio je period pauze do 18. godine, a onda se nastavilo.

- Nisam silovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano seksualno uznemiravana. Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikom. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: ”Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svet reditelja, producenata”. Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorisala sam. A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak - ispričala je Iva za "Blic".

Iva Ilinčić, saslušanje
Foto: Milan Ilic / RAS Srbija
Iva Ilinčić, saslušanje

O zlostavljanju u školi, kako je rekla, nije se pričalo, čak ni između drugarica.

- Trajale su pripreme za prijemni. Izlazila sam iz Mikine kancelarije... Pogled mi se susreo sa devojkom koja je ulazila u kancelariju. Znale smo obe, i ona šta sam ja prošla i ja šta nju čeka tamo, ali nismo pričale. Ona ni danas nije spremna - rekla je Iva Ilinčić.

Pročitajte još

Podsetimo, glumica Milena Radulović je u potresnoj ispovesti ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61. Odmah nakon Milene, ispovest za "Blic" je dala i Iva Ilinčić koja je opisala kakvo zlostavljanje su doživeli u Mikinoj školi.

Milena Radulović u zagrljaju oca nakon saslušanja u Višem tužilaštvu
Foto: Milan Ilic / RAS Srbija
Milena Radulović u zagrljaju oca nakon saslušanja u Višem tužilaštvu

Nakon njihovih ispovesti policiji je još devojaka prijavilo je Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Pročitajte još

Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu. Određen mu je pritvor do 30 dana.

Profesor glume osumnjičen je za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.