(©AFP)
(©AFP)

Alahuelense u finalu: Olimpija pala na penal ruletu

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.01.21. | 06:23

Kostarikanski klub stigao na korak od pehara KONKAKAF lige

Alahuelense je u polufinalu KONKAKAF lige eliminisao Olimpiju posle bolje izvođenih jedanaesteraca. Predstavnici Kostarike i Hondurasa odigrali su veoma sadržajnih 90 minuta, međutim kako su izostali pogoci, putnika u finale odlučila je penal serija u kojoj je Olimpiju skupo koštao promašaj Foneske.

Kostarikanci su prvi zapretili preko Montenegra već u 2. minutu kad je ofanzivac prodorom izborio prostor za šut i pogodio prečku. Novu pretnju Alahuelensea režirao je Edi Hernandez u 21. minutu, ali je lopta iz izgledne šanse završila pored gola.

Izabrane vesti

Posle pretnji domaćina, Olimpija je odgovorila preko Edvina Rodrigeza, ali je i posle vrlo izgledne šanse za predstavnika Hondurasa u 33. minutu rezultat ostao nepreomenjen. Povod za žal gostiju svakako je i prilika koju nije iskoristio Mehija u 40. minutu.

Borba spuštenih gardova obeležila je i drugo poluvreme, a prvu priliku imala je Olimpija preko Rodrigeza. Ipak, njegov pokušaj, kao ni pretnje Nunjeza u 79. i Arbolede u 80. minutu, nije doneo promenu rezultata, te je pitanje finaliste odlučeno tek nakon jedanaesteraca.

Oba tima rutinski su realizovala prve tri serije, ali je potom neprecizan sa bele tačke bio Foneska što je Alahuelense iskoristio i napravio pretposlednji korak ka trofeju.

Rival predstavniku Kostarike u finalu biće bolji iz susreta Saprisa - Arkae.

KONKAKAF LIGA - POLUFINALE

Četvrtak

Alahuelense /KOS/ - Olimpija /HON/ 0:0 - penalima 5:4

Petak

23.00: Saprisa /KOS/ - Arkae (HAI)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

KONKAKAF ligaAlahuelenseOlimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara