21. januar  2021. 05.15  | Izvor: RTV

Onlajn promocija zbirke priče "Mliječni zubi" Lane Bastašić

NOVI SAD -

Onlajn promocija zbirke priče “Mliječni zubi” Lane Bastašić zakazana je za danas u 19 časova, saopštavaju iz Omladinskog centra CK13. 

Prenos promocije će biti omogućen preko fejsbuk stranice Crne kuće, kao i postavljanje pitanja. Sa Lanom će razgovarati Đorđe Majstorović, urednik književnog programa Omladinskog centra CK13.

Nova knjiga Lane Bastašić pod nazivom “Mliječni zubi” objavljena je krajem prošle godine u izdavačkoj kući “Booka”. Ova zbirka se sastoji od 12 kratkih priča u kojima se kao glavni protagonisti pojavljuju deca različitih uzrasta, kroz koje se progovara o svakodnevnom porodičnom životu koji je ispunjen nasiljem, tajnama, stidom i drugim problemima odrastanja.

Lana Bastašić (Zagreb, 1986) objavila je zbirke kratkih priča “Trajni pigmenti” (2010) i “Vatrometi” (2013), knjigu priča za decu “Nastja crta sunce” (2015) i zbirku poezije “Naivni triptih o Bosni i umiranju” (2014). Njen prvi roman, “Uhvati zeca”, osvojio je Evropsku nagradu za književnost 2020. godine. Roman je uvršten u najuži izbor za NIN-ovu nagradu i prevodi se na trinaest jezika. Dobila je nekoliko nagrada za kratku priču (između ostalih, Zija Dizdarević, Ulaznica i Karver: Odakle zovem), dve nagrade za poeziju ( Targa UNESCO u Trstu i Dani poezije u Zaječaru), i nagradu za neobjavljenu dramu (Kamerni teatar 55 u Sarajevu). Priče su joj objavljene u Poljima, Sarajevskim sveskama, Povelji, Fantomu slobode i drugim regionalnim časopisima.

Tagovi
Srodne vesti