Slavlje Pogbe (© AFP)
Slavlje Pogbe (© AFP)

Kraljevi malih utakmica: Mančester to radi lagano, evo ga i Pogba iz Juventusa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.01.21. | 23:25

Junajted bolji od Fulama, Mitroviću sedam minuta

Prethodnih sezona na ovakvim utakmica su znali da se okliznu, gube bodove dragocene u borbi za visok plasman. U ovoj ih skupljaju nalik hrčku. Jednako važno, ne muče se. Tako je bilo u Njukaslu, Šefildu, Londonu protiv Vest Hema, da bi još jednu posetu engleskoj metropoli fudbaleri Mančester junajteda okončali rutinskom pobedom nad Fulamom i vratili se na čelo premijerligaške tabele ispred gradskog rivala Sitija – 2:1.

Sve više liči da se Ole Gunar Solskjer drži nepisanog pravila kako se titula osvaja na malim utakmicama. Izuzimajući timove van takozvane velike šestorke nije dobio samo Kristal Palasa i Lestera. Orlove još u uvodnoj fazi trke, dok su Lisice ozbiljan takmac za Ligu šampiona, eventualno i naslov, ali zato protiv objektivnog slabijih rivala problema mahom nema. Nije ih bilo ni na Krejven kotidžu, iako je ekipa Skota Parkera prva potegla, mada rani gol Ademole Lukmana umesto u paniku bacio je goste u stanje pripravnosti, ozbiljnim fudbalom i potpunom kontrolom dešavanja na terenu nagovestili su spremnost da se posle dugo vremena bore za pehar.

Izabrane vesti

Na kraju krajeva, imaju igrače koji prave razliku. Ako Bruno Fernandeš i Markus Rašford mogu da računaju na slab dan, logično je očekivati da neko drugi povuče. U 18. kolu uradio je to najpre Edinson Kavani, prosledivši sredinom prvog poluvremena odbitak u mrežu, da bi polovinom drugog jedan od retkih trenutaka inspiracije Pola Pogbe doneo gostima ceo plen.

Urugvajac može da se pohvali podatkom da je postao prvi igrač u istoriji Junajteda koji je sva četiri prva gola dao u gostima (Everton, dva Sautemptonu, pa Fulam), a Francuz da mu se konačno igra fudbal, jer je 2021. otvorio sa dva pogotka i jednom asistencijom na četiri prvenstvena susreta. Ovaj poslednji gol bio je baš efektan, podsetio je na Pogbu iz Juventusa ili reprezentacije. Takav je potreban Mančesteru.

Potreban je i Aleksandar Mitrović Fulamu, ali iz nekog razloga Parker mu daje šansu na kašičicu. Ovoga puta samo sedam minuta. Umalo da za tako malo vremena donese izjednačenje. Njegov udarac glavom u nadoknadi pogodio je Erika Baija, uz napomenu da je je ta situacija pokazala i razliku između malih i velikih. Bruno Fernandeš je rukama vukao našeg reprezentativca. Da je bilo obrnuto...

PREMIJER LIGA - 18. KOLO

Utorak 12.01.

Šefild Junajted - Njukasl 1:0 (0:0)

/Šarp 73pen/

Vulverhempton - Everton 1:2 (1:1)

/Neves 14 - Ajvobi 6, Kin 77/

Sreda 13.01.

Mančester Siti - Brajton 1:0 (1:0)

/Foden 44/

Četvrtak 14.01.

Arsenal - Kristal Palas 0:0

Utorak

Vest Hem - Vest Bromvič Albion 2:1 (1:0)

/Bouven 45+2, Antonio 66 - Mateus Pereira 51/

Lester - Čelsi 2:0 (2:0)

/Endidi 7, Medison 41/

Sreda

Mančester Siti - Aston Vila 2:0 (0:0)

/Silva 80, Gundogan 90/

Fulam – Mančester junajted 1:2 (1:1)

/Lukman 5 – Kavani 21, Pogba 65/

Četvrtak

21.00: (1,25) Liverpul (6,25) Barnli (11,0)

Odloženo

Aston Vila - Totenhem

Lids - Sautempton

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedPol PogbaEdinson KavaniAleksandar Mitrović

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara