©Reuters
©Reuters

Derbi na Morumbiju za vrh tabele

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.01.21. | 23:05

Prvoplasirani Sao Paulo će ugostiti drugoplasirani Internasional u 31. kolu brazilske Serije A

Ostalo je još osam kola do kraja Brazileiraa, očekuje nas paklena završnica u borbi za titulu. Sao Paulo je prvi sa 57 bodova, jednim više od Internasionala, sa kojim će ukrstiti koplja u predstojećoj rundi (01.30). Biće to duel dva kluba koja spadaju u red najuspešniji u zemlji, ali i na kontinentu, koji bi ovoga puta mogao da odgovori na brojna pitanja u borbi za titulu.

Sao Paulo se smatra i najvećim klubom u Brazilu, kao i jednim od najvećih u čitavoj Južnoj Americi. Trikolori sa Morumbija osvojili su 12 međunarodnih trofeja u svojoj istoriji (tri puta prvaci Kopa Libertadores i jednom prvaci sveta), kao i šest titula u Seriji A, 21 u Paulisti. Treći su najpopularniji klub u Brazilu sa preko 13.000.000 navijača širom zemlje.

Izabrane vesti

Sa druge strane Internasional može da se pohvali sa sedam međunarodnih trofeja (jedno Svetsko klupsko prvenstvo i dva Kopa Libertadoresa), kao i tri titule u Brazileirau. Čak 45 puta je klub stariji od jednog veka (111 godina) osvajao regionalni šampionat Gaučo. Prema poslednjim podacima ima bazu od oko 5.600.000 miliona navijača i deveti je najpopularniji klub u zemlji kafe, sambe i fudbala. U nastavku pogledajte kako su najvatrenije pristalice Intera ispratile svoje ljubimce na veliko i teško gostovanje.


Ekipa Abela Brage na Morumbi stiže u sjajnom raspoloženju sa čak sedam vezanih pobeda u svim takmičenjima. U prethodnom kolu su Crveni spakovali četiri gola Fortalezi i tako još jednom potvrdili da su u jako dobroj formi. Za razliku od Intera, Sao Paulo je počeo da posrće. Četiri vezana meča bez trijumfa, u derbi ulaze posle osvojenog boda na gostovanju Atletiku Paranaenseu. Prethodni duel ove dve ekipe okončan je remijem (1:1) - Galjardo doneo prednost Internasionalu u 20. minutu, da bi samo šest minuta kasnije Lusijano postavio konačan rezultat u Porto Alegreu.

Ferando Diniz je preporodio Trikolore, zategao je odbranu koja je na Morumbiju poklekla u samo sedam navrata (najbolja u ligi kod kuće). Internasional se uzda u kontranapade iz kojih je čak sedam puta ove sezone pronalazio put do mreže rivala (drugi najbolji rezultat u ligi), dok je Sao Paulo pokazao da se teško brani od kontri, u tom segmentu ima najslabiju odbranu u ligi (sedam primljenih golova).

Kada su postave u pitanju, Braga ne može da računa na Gerera, Saraviju, Bošlju i Moleda, kao i strelca jedinog pogotka za Internasional u prvom susretu sa Sao Paulom ove sezone Tijaga Galjarda. Svi su van stroja zbog povreda. Dobra vest je da se Markos Giljerme oporavio i da je ponovo u konkurenciji za sastav. Diniz polaže nade u Če Čea, koji je u prethodnih par utakmica dokazao da zaslužuje mesto u startnih 11 tako što je postigao po gol na poslednja dva meča u kojima je od prvog minuta bio na terenu. U odbrani će šansu dobiti Leo, koji se sa Dijegom Kostom izborio za mesto u 11, koje je ostalo upražnjeno zbog Arboledine suspenzije. Lusijano se posle četiri utakmice vratio u tim, oporavio se od povrede i u bez problema trenirao sa ekipom od ponedeljka, pa se očekuje od starta u napadu uz nezamenjivog Brenera. Van stroja je Ernaneš (pozitivan na Kovid-19), dok se Toro vratio u pogon posle negativnog testa na virus korona.

BRAZIL, SERIJA A - 31. KOLO

Sreda

Botafogo - Atletiko Gojanense (u toku)

Baija - Atletiko Paranaense (u toku)

Gremio - Atletiko Mineiro (u toku)

Četvrtak

00.30: (3,00) Koritiba (2,95) Fluminense (2,60)

01.30: (1,83) Bragantino (3,45) Vasko da Gama (4,60)

01.30: (2,15) Sao Paulo (3,10) Internasional (3,80)

23.00: (2,25) Flamengo (3,25) Palmeiras (3,30)

23.00: (2,45) Fortaleza (3,00) Santos (3,20)

23.00: (3,10) Gojas (3,20) Seara (2,40)

Petak

01.00: (1,60) Korintijans (3,60) Sport Resife (6,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Sao PauloInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara