Penal Finbogasona (© Reuters)
Penal Finbogasona (© Reuters)

Nešto se čudno dešava sa Bajernom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.01.21. | 22:38

Luki Joviću ovoga puta 25 minuta nije bilo dovoljno za pogodak

Prvi krug šampionata završili bi kao lideri i da su kiksnuli. Ostaće fudbaleri Bajerna veliki favoriti da odbrane titulu prvaka, ali je utisak da ih se u poslednje vreme malo ko u Nemačkoj plaši. Štaviše, niko ih ne brenuje, spreman je da ih namuči, baš kao što je učinio Augzburg na koncu 17. kola, samo da bi nezaustavljivi Robert Levandovski i velika naklonost sreće sprečili još jedno klizanje favorita – 1:0.

U malom bavarskom derbiju presudio je pogodak Poljaka u 13. minutu. Ovoga puta sa bele tačke, pošto je Rani Kediramlađi brat Semija Kedire – skrivio penal, a najefikasnija „devetka“ savremenog fudbala nastavila teror. Njegov 25. pogodak u sezoni, već 22. prvenstveni, na poslednjih sedam utakmica za bodove bio je precizan devet puta i bez obzira na uočljive manjkavosti kolega vuče Bavarce napred.

Izabrane vesti

Pre nego što je izašao, mogao je Levadovski da postigne još koji gol, dve lepe šanse propustio je Serž Gnabri, delovalo je da gosti kontrolišu susret, oterali su fudbalere Augzburga od Manuela Nojera i stekao se utisak da ni u snovima autsajder ne može do izjednačenja. A onda je Bendžamen Pavar častio protivnika, igrao rukom u kaznenom prostoru, Alfred Finbogason 15 minuta pre kraja dobio priliku da poravna rezultat i pogodio – stativu!?

Bajern jeste dobio tri boda, ali podatak da je u 2021. primio dva gola od Majnca, ispustio 2:0 na gostovanju u Menhengladbahu, eliminisan iz Kupa Nemačke od Holštajn Kila, tek 15 minuta pre kraja rešio duel sa Frajburgom i onda ovaj minimalac pokazuje da nije ubitačan kao u ovo doba prošle godine.

Na vicešampionskom mestu posle 17. kola nalazi se RB Lajpcig, kome je rezervista Emil Forzberg na asistenciju Danija Olma doneo tesnu, ali zasluženu pobedu nad Union Berlinom (1:0). Taman da se sastav Julijana Naglesmana oporavi od poraza od Borusije i remija sa Volfzburgom.

Tokom vikenda Luka Jović je za samo pola sata dao dva gola vredna pobede nad Šalkeom, ali je svima jasno da tim iz Gelzenkirneha nije merilo, jer je zreo za ispadanje. Baš kao što ni srpski reprezentativac posle mučenja u Madridu nema snage za ceo meč. Zato je gostovanje u Frajburgu počeo na klupi, dobio šansu u završnih 25 minuta, ali ovoga puta nije uspeo da zatrese mrežu u remiju – 2:2.

Mada, uspeo je da promeni energiju na terenu. Hiterov tim bio je neuporedivo opasniji sa Jovićem u ulozi „devetke“, neku veliku priliku nije imao, međutim, njegov govor tela, kretnje i način na koji tera na oprez protivnika doneli su promenu za kojom su gosti žudeli. Naposletku i pogodak, posle akcije Filipa Kostića, dovoljan za remi. I konstataciju navijača na društvenim mrežama kako Jović mora da bude starter već za vikend u Bilefeldu.

BUNDESLIGA - 17. KOLO

Utorak

Menhengladbah - Verder 1:0 (0:0)

/Elvedi 66/

Leverkuzen - Dortmund 2:1 (1:0)

/Dijabi 14, Virc 81 - Brant 67/

Herta - Hofenhajm 0:3 (0:1)

/Rudi 33, Kramarić 68, 88/

Majnc - Volfzburg 0:2 (0:0)

/Bjalek 65, Veghorst 79/

Sreda

Šalke – Keln 1:2 (0:1)

/Hopi 57 – Čikos 31, Tilman 90+3/

Arminija – Štutgart 3:0 (1:0)

/Klos 27, Kempf 47 ag, Doan 86/

Augzburg Bajern 0:1 (0:1)

/Levandovski 13 pen/

Frajburg – Ajntraht 2:2 (1:1)

/Šalaj 32, Petersen 63 – Junes 6, Šloterbek 75 ag/

RB Lajpcig – Union Berlin 1:0 (0:0)

/Forsberg 70/



tagovi

Bajern MinhenAjntraht FrankfurtLuka JovićRobert Levandovski

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara