U Boru 92, u Negotinu 227 aktivnih slučajeva virusne infekcije 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Pres služba Grada Bora saopštila je da je u Boru evidentirano 13 novoinficiranih korona virusom, kao i da se oporavilo 11 osoba, pa je na teritoriji grada aktivno 92 slučaja virusne infekcije.

U borskoj Opštoj bolnici na kovid odeljenju je na lečenju 31 bolesnik, a 26 pacijenata je zaraženo virusom. Juče je u kovid ambulanti “Rudar” obavljeno 40 prvih i 20 kontrolnih, a na prijemnim bolničkim odeljenjiima 56 pregleda 

U Klubu za stara lica u Boru koji je punkt danas je počela masovna vakcinacija. Kako saznajemo za danas je bila planirana zakazana vakcinacija 214 prijavljenih osoba i uglavnom su  to osobe starosti iznad 60 godina, a prioritete je odredio Institut “Batut”.

U Dom zdravlja u Boru stiglo je 450 kineske Sinofarm, a najavljeno je da će stići i Fajzerova i ruska vakcina. Imunizacija se obavlja svakog dana od 8 do 17 časova, a radno vreme punkta za vakcinaciju će se usklađivati prema potrebama, odnosno broju prijavljenih građana za vakcinaciju.

Od 33 obrađena testa u poslednja 24 sata pozitivan nalaz je registrovan kod dve osobe, I u opštini Negotin je 277 aktivnih slučajeva korona virusa. Na kovid odeljenjima Zdravstvenog centra  Negotin, na kojima se trenutno leči 19 pacijenata, u prethodnom danu hospitalizovana su tri pacijenata, dok je pet otpušteno na kućno lečenje.

Pres služba Opštine Negotin saopštila je takođe da je u kovid ambulanti obavljeno 12 prvih i isto toliko kontrolnih pregleda . U Službi epidemiologije negotinskog  Doma zdravlja vakcinu Sinofarm primilo je 72 građana, a sutra prema planu na dva punkta – u prostorijama Službe epidemiologije  i Opšte medicine prvu dozu kineske vakcine primiće 144 osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari