Pogodak Murijela je bio nedovoljan (© Reuters)
Pogodak Murijela je bio nedovoljan (© Reuters)

Zapata i Iličić moraju da budu starteri: Atalanta se kockala i opet nije pobedila (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.01.21. | 17:24

Posle Đenove, tim iz Bergama kiksnuo i u Udinama – 1:1

Korak napred, dva u mestu. Zaličila je u jednom trenutku na tim od prošle sezone, raspucala se i pobeđivala, oduševila italijansku i evropsku javnost, a taman kad je trebalo da prebaci u veću brzinu zastala je Atalanta i sa dva vezana remija propustila priliku da napravi skok na tabeli, preskoči Romu i Napoli na pozicijama vrednim plasmana u Ligu šampiona. Posle 0:0 protiv Đenove, još jedno razočaranje za Deu usledilo je na Dačija areni, Udineze je izborio bod – 1:1.

Zebretama će pomoći u borbi za opstanak, gostima poljuljati samopouzdanje stečeno prethodnom serijom od četiri efikasne pobede. Sad kad su ostali bez četiri planirana poena u okršajima sa ekipama iz donjeg doma tabele pokrenuće se debata da li je Đan Pjero Gasperini negde pogrešio. Primera radi, ostavio je Duvana Zapatu na klupi, meč nije počeo ni Josip Iličić i to je već ozbiljan hendikep za tim naviknut da od starta pritisne najjačim oružjem.

Izabrane vesti

Umesto toga, Udineze je prvi napao i pogodio. Već posle 23 sekunde. Toliko je trebalo Robertu Pereiri da prevari odbranu Atalante. Sjajno ga je proigrao Kevin Lazanja, probacivši loptu kroz noge Romeru, štoper Dee zatim ni pogledom nije mogao da uhvati brzonogog Argentinca i tim Luke Gotija je iznenađujuće poveo.

Atalanta nije ličila na sebe. Dugo je tražila način da zapreti, to što je držala loptu u nogama nije joj vredelo sve do pred kraj prvog dela kad je Luis Murijel pokazao da mu paše uloga startera. Svaki put kad bi ove sezone počeo meč Serije A dao bi gol. Tako je bilo i u 44. minutu, solo prodor krunisao je pogotkom, ukupno 14. u svim takmičenjima i nagovestio da favorit može više.

Ali...

U drugom delu, Atalanta nije pokazala ništa što bi joj dalo za povoda da žali za dva planirana boda. Iako je Gasperini u 58. minutu uveo Iličića i Zapatu, odmah zatim Gonsensa, na kraju i Frojlera, samo dve šanse (Romero i Mirančuk) stvorili su gosti. Nedovoljno da se poraze crno-beli. Dovoljno samo za uzdahe i zaključak: već u subotu, u derbiju sa Milanom, Duvan Zapada i Josip Iličić moraju da počnu. S njima u prvih 11 to je daleko opasniji tim.

SERIJA A

Zaostala utakmica 10. kola

Udineze – Atalanta 1:1 (1:1)

/Pereira 1 – Murijel 44/



tagovi

AtalantaLuis MurijelUdinezeSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara