20. januar  2021. 15.23  | Izvor: RTV (Aleksandra Lenđer)

U Kuli počela vakcinacija stanovništva

KULA -

Danas je u Kuli počela masovna imunizacija stanovništva, pripremljeni i punktovi po selima opštine

Opština Kula započela je, među prvim opštinama u Vojvodini, vakcinaciju stanovništva starijeg od 75 godina, a najstariji stanovnik opštine Kula koji je primio vakcinu je Milinko Petković 1930. godišta.

sinofarm, kina, vakcinacija

Za ovu fazu vakcinacije u Kuli iz Zavoda za javno zdravlje Sombor stiglo je 360 vakcina proizvođača Sinofarm iz Kine, a ona se trenutno vrši na jednom punktu u mesnoj zajednici Donji grad.

"Prvog dana je počela vakcinacija najstarijih građana iz cele opštine, po spisku koji se dobija iz centralnog registra. Kako broj prijavljenih bude rastao, tako će se aktivirati i centri u Ruskom Krsturu, Sivcu, Crvenki i Kruščiću. Na terenu se nalaze ekipe iz Doma zdravlja u Kuli, kao i volonteri Crvenog krsta", rekao je Damjan Miljanić, predsednik opštine i komadant kriznog štaba, obilazeći rano jutros punkt za vakcinaciju.

Dan ranije, predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, održao je sastanak sa predstavnicima komunalnih preduzeća i mesnih zajednica, gde je tema bila početak masovne imunizacije na teritoriji opštine Kula. Definisani su punktovi sa početak imunizacije stanovništa u selima, a direktori komunalnih preduzeća i sekretari mesnih zajednica u obavezi su da dezinfikuju i pripreme punktove, kako bi se uspešno sprovela imunizacija.

Srodne vesti