Kakav napad: Kristijano Ronaldo, Robert Levandovski, Nejmar i Lionel Mesi (©Reuters)
Kakav napad: Kristijano Ronaldo, Robert Levandovski, Nejmar i Lionel Mesi (©Reuters)

Uefin tim godine i slava ispred učinka? Tu su i Ronaldo i Mesi i Nejmar i De Brujne

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.01.21. | 13:09

A nema recimo Tomasa Milera, Benzeme, Sona, Salaha, Sanea…

Navijači su birali, a navijačima je teško da zaborave pređašnje zasluge, pa se u Uefinom timu 2020. godine našlo mesta i za Lionela Mesija i za Kristijana Ronalda i za Kevina de Brujnea i za Nejmara. Iako bi u toj konkurenciji samo Nejmar mogao da kaže da je imao dobru godinu iza sebe, pošto je osvojio Ligu 1 i dobacio do finala Lige šampiona, dok su Mesi i De Brujne ostali bez najvećih pehara, a Ronaldo je morao da se zadovolji titulom u Seriji A što se u Italiji poslednjih godina nekako i podrazumevalo sa Juventusom.

Zato su bez mesta u startnih 11 ostali asovi poput Tomasa Milera, prvaka Evrope sa Bajernom, pa Sadija Manea i Mohameda Salaha, koji su posle 30 godina vratili trofej za šampiona Engleske u Liverpul, Karima Benzeme, maltene je sam vodio Real do prvog mesta u Primeri, ili Hjong Min Sona, mada je on igrao fantastično.

Izabrane vesti

Međutim, o ukusima se ne da raspravljati, a navijači su birali ovako: Manuel Nojer (Bajern/Nemačka) – Jozua Kimih (Bajern/Nemačka), Serhio Ramos (Real/Španija), Virdžil van Dajk (Liverpul/Holandija), Alfonso Dejvis (Bajern/Kanada) – Tijago Alkantara (Bajern/Liverpul/Španija), Kevin de Brujne (Mančester Siti/Belgija) – Kristijano Ronaldo (Juventus/Portugalija), Lionel Mesi (Barselona/Argentina), Nejmar (Pari Sen Žermen/Brazil), Robert Levandovski (Bajern/Poljska).

Reklo bi se formacija 4-2-4, pride sa ofanzivnim De Brujneom tim koji bi verovatno primao po dva gola po utakmici. Ako bi mogli da im uzmete loptu doduše. A dve bi im bile malo.

Kako bilo, u idealnih 11 Uefe debituju Kimih, Alkantara i Dejvis, prvi Kanađanin koji se domogao laskavog priznanja, Ronaldo je ovde redovan još od 2007. godine, Mesi je 12 put među najboljima.

Podsetimo, Uefa je ranije proglasila Levandovskog za igrača godine. I tu niko verovatno nema šta da prigovori.



tagovi

Manuel NojerDžošua KimihAlfonso DejvisSerhio RamosVirdžil van DajkTijago AlkantaraKevin de BrujneLionel MesiNejmarKristijano RonaldoRobert Levandovski

Obaveštavaj me

Real Madrid
Juventus
Bajern
Liverpul
Man. Siti
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara