Tjurdenjev: NIS nastavio sa ulaganjima u zajednicu

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, rekao je da je ta kompanija nastavila sa ulaganjima u zajednicu uprkos krizi u 2020. godini.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.01.2021.

12:56

Tjurdenjev: NIS nastavio sa ulaganjima u zajednicu
Foto: NIS

"Naša solidarnost sa zajednicom možda nikada ranije nije bila od takvog značaja kao u 2020. godini zbog svih teškoća koje nam je epidemija donela. Zato smo realizovali brojne donacije i akcije podrške zdravstvenim ustanovama, a u digitalizaciju nastavnog procesa i bezbednost u školama širom Srbije uložili gotovo milion evra“, naveo je Tjurdenjev.

"U podršku zajednici uključile su se i naše kolege, članovi Kluba volontera NIS-a, koji ni u najtežim trenucima nisu odustali od pomoći svojim sugrađanima, pre svega onima najugroženijim“, istakao je Tjurdenjev u autorskom tekstu za Bilten Nacionalnog naftnog komiteta Srbije.

Prema njegovim rečima, naftna industrija se u 2020. godini suočila sa dve vrste udara – naglim padom cena nafte i značajnim smanjenjem potražnje za naftnim derivatima zbog pandemije COVID-19, navedeno je u saopštenju NIS-a

„Kao i ostale naftne kompanije, bili smo prinuđeni na smanjenje operativnih i kapitalnih troškova. Iako smo morali privremeno da odustanemo od pojedinih projekata, želim da istaknem da smo od početka krize zauzeli jasan stav – uštede nećemo praviti na račun ključnih razvojnih projekata i uprkos svemu nastavićemo da planiramo modernizaciju NIS-a godinama unapred“, naveo je Tjudenjev i podsetio da je kompanija u 2020. godini, uprkos krizi, pustila u rad postrojenje za Duboku preradu, ključni projekat dalje modernizacije Rafinerije u Pančevu, vredan preko 300 miliona evra.

Tjurdenjev je najavio da će NIS i u 2021. godini nastaviti da ulaže u sve osnovne pravce poslovanja - istraživanje i proizvodnju, preradu, kao i modernizaciju maloprodajne mreže, te da su planirana ulaganja od preko 20 milijardi dinara.

„Fokus će biti na najisplativijim projektima u Srbiji i regionu, a naša vizija je jasna – NIS će ostati stabilna kompanija, veliki investitor i uplatilac u budžet, stabilan izvor prihoda za akcionare i zaposlene, kao i pouzdan partner zajednici u kojoj posluje“, zaključio je Tjurdenjev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: