Celebrity News

Tajči iskreno o zlostavljanju i surovim komentarima - Kriva si, šta si imala na sebi?

Ovih dana Mileni Radulović, Ivi Ilinčić i ostalim devojkama mnogi poručuju „Niste same", a još jedna takva poruka dolazi od čuvene hrvatske pevačice Tajči, koja je i sama bila žrtva seksualnog nasilja...

Tajči iskreno o zlostavljanju i surovim komentarima - Kriva si, šta si imala na sebi?

Srbiju ovih dana potresaju teška priznanja mladih glumica.

Milena Radulović i Iva Ilinčić skupile su hrabrost da javno progovore o seksualnom uznemiravanju koje se dogodilo pre nekoliko godina kada su pohađale Aleksićevu školu glume. Da zlo bude gore, nakon njih javilo se još dvadeset devojka sa sličnim ili istim iskustvima.

Brojne kolege, prijatelji i široka javnost pružili su im podršku za ovaj herojski čin, a povodom njihovih priča, oglasila se i Tatjana Kameron Tajči koja je takođe na vrhuncu slave doživela seksualno zlostavljanje.

Jelena Veljača pružila podršku mladim glumicama: Milena i Iva su heroine 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tajci (@tajcicameron)

– Želela sam da prekinem sve. Jednostavno da završim život. Devojka sa 19 godina u svetu nasilnika... Radi se o seksualnom zlostavljanju za koje ja nisam razumela da je to što jeste – izjavila je ona.

– Bila sam u situacijama u kojima se puno žena našlo. Misliš da je tvoja greška, da je to tvoja krivica. I čuješ to i od drugih. Uvek je kriva žena. Zašto si se tamo našla? Šta si imala na sebi? Pa ti si lepa, moraš biti kod kuće, s vrećom na glavi ako nećeš da te ljudi gledaju. Mislim da svi mi koji smo prošli takva iskustva treba to da podelimo i da jednostavno prekinemo tu kulturu nasilja i zlostavljanja – kazala je Tajči.

Pevačica je svojevremeno otkrila i da je napisala knjigu pod nazivom „(Ne)Slomljena“ koja će biti na engleskom jeziku. U pomenutoj knjizi Tajči piše i o jednom od najtežih perioda u svom životu, tačnije o silovanju koje je doživela. Kaže da joj je bilo potrebno dosta vremena da se izdigne iz psihički teškog stanja.

Ispovest Milene Radulović šokirala Srbiju: Mika Aleksić me silovao kada sam imala 17 godina

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tajci (@tajcicameron)

– Trebalo mi je mnogo vremena i puno rada na sebi. Pomogla mi je psihoterapija, ali i svakodnevni rad na sebi. Najteže je kad takva iskustva potisnemo duboko u sebe jer je onda nakon godina skrivanja (i okrivljavanja sebe) teško uopšte to izvući na površinu.

– Pomogle su mi žene koje su otvoreno pričale o tome kako su i same prošle kroz slična iskustva i uspele da se izvuku iz mentalnih sklopova i osećanja kao što su krivica, sram, strahovi, nesigurnost u sebe, mržnja prema sebi i nepoverenje u ljude.

– Knjiga govori o svemu tome što nisam mislila da je problem. Ne možeš se izvući iz depresije, bola, straha i osećaja srama dok to ne staviš na mesto i shvatiš da sve to nije tvoja greška, nije tvoja krivica – naglasila je poruku Tajči.

– Kao devojka našla sam se na vrhu slave s nekim traumatskim iskustvima i užasno velikim pritiskom. Nastupala sam uvek i uvek se pojavljivala čak i bolesna i to je bio ogroman presing na moju psihu i psihičko zdravlje – rekla je Tajči. 

Zašto je Milena Radulović krila strašnu tajnu punih 9 godina, ovo je odgovor!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tajci (@tajcicameron)

Iako joj je život priredio gorko iskustvo, šarmantna pevačica pronašla je novu ljubav. Reč je o američkom muzičaru Dejvidu Lengliju sa kojim je i snimila nekoliko dueta.

– Jaka sam i ne bojim se da živim sama s decom. Kad se Dejvid pojavio u mom životu, imala sam dva izbora – da dopustim ljubavi da se oslonim na nju i prihvatim je, ili da joj zatvorim vrata. Nisam našla nijedan razlog zašto je ne bih primila. Dejvid se pridružio našoj porodici, a ne zamenio mog supruga. Ljubav prema Metjuu ću zauvek osećati, on će zauvek biti deo nas kroz sve što nam je poklonio i dao.

– Dejvid je izgubio puno voljenih osoba od karcinoma, pa zna šta je tuga i šta znači pronaći radost nakon tragedije. Lepo je što smo se našli i što jedno drugom možemo da pomognemo, da ispunimo dane smehom, optimizmom, nadom i budemo jedno drugom podrška u tuzi i boli.

Komentari (0)

Loading