U decembru znatno manji broj turista posetio Novi Sad

13:01:00 20.01.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Znatno manji broj domaćih i stranih turista zabeležen je tokom decembra, a kako navode u Info centru Turističke organizacije Grada Novog Sada, glavni uzrok je loša epidemiološka situacija u zemlji, ali i čitavoj Evropi.

U decembru znatno manji broj turista posetio Novi Sad

Foto: TONS


Prema podacima Turističke organizacije Novog Sada u decembru Novi Sad su u najvećoj meri posećivali turisti iz svih krajeva Srbije, a bilo je gostiju iz Nemačke, Austrije, Slovenije, Francuske i Indije.

Prethodne godine odmah nakon okončanja vanrednog stanja započete su dve kampanje sa ciljem privlačenja većeg broja turista. Reč je o kampanjama „Plati dve noći, boravi tri noći“ i „52 vikenda“, koje su privukle veliko interesovanje, a u planu je da traju do sredine ove godine.

Velika kampanja koja će biti okrenuta ka domaćim i regionalnim turistima koji već čine dve trećine našeg tržišta planirana je za proleće, a sve u cilju povećanja tog broja.

Iz Turističke organizacije ove godine očekuju dobru posećenost domaćih i stranih turista, jer mnoga predviđanja ukazuju na značaj imunizacije putem sve masovnije vakcinacije, koja će uticati na povećan broj putovanja u svetu.



Izvor: RTV, Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 994.2 mb
Vetar: 5 m/s, SW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?