Počela vakcinacija u Zrenjaninu, stiglo oko 2.000 doza vakcina (FOTO) 1Počela vakcinacija u Zrenjaninu Foto: Grad Zrenjanin

U staroj Specijalističkoj poliklinici u Zrenjaninu počela je vakcinacija stanovništva protiv virusa kovid.

Kako je navedeno iz kabineta gradonačelnika, tokom vikenda obavljena je vakcinacija građana koji su se dobrovoljno prijavili preko portala eUprava, a vakcinu je primilo prvih 20 građana starijih od 75 godina.

Prvu vakcinu primila je 92-godišnja Emerent Kovač. Prethodno je, u okviru imunizacije prioritetnih grupa, vakcinisano 128 lekara i zdravstvenih radnika u Zrenjaninu, kao i 65 štićenika i 14 zaposlenih u Gerontološkom centru Zrenjanin. Ukupno je za teritoriju koju pokriva Dom zdravlja Zrenjanin u ponedeljak, 18. januara, dopremljeno 1.740 doza „Sinofarm“ vakcine. Sa pristiglom dozom, ukupan broj vakcina koje su do sada isporučene gradu Zrenjaninu iznosi blizu 2.000.

– Zdravstveni sistem Zrenjanina spreman je da odgovori na svaku količinu vakcina koje stignu u naš grad i da u potpunosti ispoštuje dinamiku masovnog vakcinisanja, na osnovu pristiglih spiskova građana. U okviru Doma zdravlja Zrenjanin pripremljen je dovoljan broj punktova i timova za masovnu vakcinaciju. U slučaju potrebe, kao rezervno mesto za vakcinaciju van Doma zdravlja, otvorićemo punkt u Kristalnoj dvorani – navodi gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Pored prijavljivanja elektronskim putem na portalu eUprava, zrenjanincima je omogućeno da pozovu kol-centar Grada Zrenjanina. Ovim putem za vakcinaciju se prijavilo oko 500 Zrenjaninaca.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari