Rafa Silva (©AFP)
Rafa Silva (©AFP)

Dva koraka za Bragu do odbrane trofeja

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.01.21. | 11:21

Prvi je protiv Benfike, čiji trener Žorž Žezus bi bio pod velikim pritiskom ukoliko ne pobedi

Završnica portugalskog Liga kupa okupila je četiri najkvalitetnija kluba u zemlji. Sinoć je Sporting bio bolji od Porta 2:1 posle triler završnice i večeras će dobro analizirati preostali polufinalni susret između Brage i Benfike (20.45).

Ekipa Žorža Žezusa biće blagi favorit, ali to ne bi trebalo da vas zavara jer kupovi su uglavnom jedino mesto gde bi Braga mogla da traži trofeje, dok je lisabonski velikan fokusiraniji na Primeiru. Liga kup je upravo takmičenje u kojem Braga brani titulu najboljeg, pa će motivacija biti na maksimumu.

Izabrane vesti

Prošle sezone u polufinalu pao je Sporting, pa ekipa iz provincije Minjo cilja novi lisabonski skalp. Benfika na neutralni teren u Leiriji dolazi u ne tako dobroj formi – istina Orlovi pamte samo jedan poraz u poslednjih 15 utakmica, ali u prethodnih šest dva puta su igrali nerešeno, uz jedan neuspeh i tri pobede.

Braga je sa druge strane pre par dana pretrpela prvenstveni poraz od Pasos Fereire bez postignutog gola, pa se najbolji strelci ekipe Rikardo Orta i Juri Medeiros (ukupno devet od 23 ligaška gola Brage) nadaju da će ih rival poput Benfike golgeterski inspirisati.

Takođe, nekadašnji strateg Šefild Venzdeja i Svonsija Karlos Karvaljal sada je na čelu Brage, i ima za cilj da spreči Orlove da osvoje osmu krunu u ovom takmičenju. Potencijalna pobeda sredinom nedelje predstavljala bi najveću pobedu Arsenalista pod palicom iskusnog kormilara, a pritisak bi počeo da smeta treneru Benfike Žezusu.

Napadački arsenal ekipe sa Luža još je bogatiji, pa će najveća pretnja nominalnom domaćinu biti Haris Seferović (sedam golova), Luka Valdšmit (šest pogodaka), odnosno Darvin Nunjez koji je sa sedam asistencija najbolji paker ekipe.

Međusobni skor u prethodnih sedam utakmica broji pet pobeda Benfike i dva trijumfa Brage, uz napomenu da se kod ovih rivala nikad ne zna da li će vas uspavati, ili će sevnuti goleada sa šest, sedam pogodaka. U protekle tri sezone videli smo pobedu Brage 3:2 Braga, ali i slavlja Benfike 4:0, 4:1, 6:2...

PORTUGALIJA, LIGA KUP - POLUFINALE (LEIRIJA)

Utorak

Sporting - Porto 2:1 (0:0)

/Kabral 86, 90+5 - Marega 79/

Sreda

20.45: (2,25) Braga (3,30) Benfika (3,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kup PortugalaBenfikaBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara