Novosti: Još 20 devojaka podnelo prijavu policiji protiv Miroslava Aleksića 1Foto: N1/Printscreen/Youtube/AgapeShow

Od trenutka kada je saopšteno da je vlasnik škole glume „Stvar srca“  Miroslav Aleksić (69) uhapšen zbog sumnje da je silovao i seksualno napastvovao svojih šest učenica, još 20 devojaka je podnelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve, pišu danas Novosti.

Od njih se sada uzimaju izjave, koje će biti prosleđene Višem javnom tužilaštvu, koje će zatim doneti odluku hoće li protiv Aleksića proširiti istragu.

On je uhapšen zbog sumnje da je od 2008. pa do prošle godine, u prostorijama svoje škole, seksualno napastvovao tada maloletnu glumicu Milenu Radulović i još pet svojih učenica, a na teret mu stavlja osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje.

Prema nekim informacijama, tužilaštvo bi od od srede trebalo da počne da uzima izjave od oštećenih.

Aleksiću je, nakon saslušanja u tužilaštvu, odlukom Višeg suda u Beogradu određen pritvor od 30 dana i on će najpre boraviti u karantinu, odnosno u izolaciji beogradskog Centralnog zatvora zbog situacije sa virusom korona.

Novosti: Još 20 devojaka podnelo prijavu policiji protiv Miroslava Aleksića 2

Novosti pišu i da učitelj glume, po svemu sudeći, ima problema da angažuje advokata, pošto mu je u utorak punomoćje otkazao i Nemanja Jolović.

Tako je za tri dana promenio tri advokata, a još nekoliko poznatih kancelarija je odbilo da ga zastupa.

Jolović je rekao za Novosti, da je kad je posle određivanja pritvora Aleksiću pročitao naredbu za istragu, video je da jedna od oštećenih devojaka ćerka njegovog dobrog prijatelja i da je u sukobu interesa.

Aleksić je u Višem tužilaštvu na saslušanju u potpunosti negirao sve optužbe, uz komentar da mu nije jasan motiv zbog ga Milena Radulović i ostale devojke terete za ovako teška dela.

Glumac i profesor glume na Fakultetu dramskih umetnosti Dragan Petrović Pele izjavio je da mu se nekoliko njegovih studentkinja javilo i ispričalo šta im se sve dešavalo u školi glume Miroslava Aleksića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari