Capital.ba

Minimalac u Sloveniji se povećava na 1.024 evra bruto

20.01.2021. / 8:20

LJUBLJANA – Ministar rada Slovenije Janez Cigler najavio je nakon sastanka sa predstavnicima slovenačkih sindikata da će u ovoj godini minimalna zarada biti povećana sa dosadašnjih 941 na 1.024 evra bruto.

Minimalna zarada

Ovo se smatra drugom najznačajnijom od osam mjera u zakonu o ekonomskoj pomoći tokom epidemije korona virusa u Sloveniji, prenosi STA.

Nova formula izračunavanja minimalne garantovane zarade u Sloveniji određuje da ona mora biti najmanje 20, ali ne i više od 40 odsto iznad minimalnih troškova života.

Sindikati nisu zadovoljni sa ovakvim pristupom vlade, a predsjednik PERGAM, Konfederacije slovenačkih sindikata, Jakob Počivavšek upozorava da povećanjem nisu obuhvaćena realna povećanja troškova života od 2017. godine kada je posljednji put obračunato koliko iznose ti minimalni troškovi.  Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!