Foto: MN Press
Foto: MN Press

Filipovski podvikivao, ali nije pomoglo: Partizan i protiv Metropolitana spavao zimskim snom

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.01.21. | 22:32

Treći poraz na poslednje četiri utakmice Parnog valjka. Razlika je još najgora stvar u celoj priči - 79:62

Novi težak poraz Partizana. Treći na poslednje četiri utakmice. Posle Borca i Budućnosti, sada je i Metropolitan uzeo meru crno-belima. Džaba su Novica Veličković i Sašo Filipovski na tajm-autima pokušavali da probude ekipu galamom i energijom. Ekipa i dalje spava zimskim snom - 79:62. Ni razlika u ovom porazu ne ide Parnom valjku na dušu. U ovakvom sistemu takmičenja gleda se svaki poen zbog mogućih krugova. Zato je ovaj poraz duplo loš.

Nema tu prave igre, akcija, kretnji. Nema ničeg što bi navijačima dalo barem nadu da će crno-beli zaigrati bolje u nastavku sezone. Sada su crno-beli na 1-1 u TOP 16 fazi Evrokupa. Suštinski, odigrao je Partizan kako to radi manje-više cele sezone. Nema tu ničeg novog. Ima još Parni valjak šansu za četvrtfinale Evrokupa, ali… Sa ovakvom igrom i sa ovakvim sastavom – teško.

Izabrane vesti

Jedino dobro po crno-bele je da se u tim vratio Ognjen Jaramaz, ranije nego što je to isprva bilo prognozirano. Sve van toga – vrlo diskutabilno. Bilo je nekih dobrih momenata, pre svega pri zakucavanju Vila Mozlija, ali i sudaranja pri postavljanju napada i potpunog manjka koordinacije. Na kraju krajeva – previše promašaja. Iz svih mogućih pozicija.

Rezultat sve govori. A utisak je još gori od rezultata.

Najefikasniji kod Partizana bili su Zagorac i Mekintajer sa po 14 poena. Mozli je dodao 13. Partizan je šutirao 5/21 za tri i 15/38 za dva. Imao je 15 izgubljenih lopti, manje skokova i asistencija od protivnika.

Dosta je Partizan mašio na startu utakmice, otvorene šuteve nije pogađao, a imao je jasnu ideju da preko Tomasa napadne Metropolitan ispod koša. Međutim, mnogo promašaja je tu bilo, beogradski sastav nije mogao da pogodi ni neke otvorene šuteve, pa je Veličković pokušao na tajm-autu da trgne malo saigrače. Ništa od toga nije pomagalo, pa su crno-beli dali 11 poena u prvih 10 minuta, a primili duplo više.

Hteli su crno-beli nešto drastično da menjaju, a prevashodno su u nastavku malo digli energiju i igru u odbrani, što je rezultiralo povratkom Parnog valjka u igru do odlaska na odmor, ali sve je to bilo dovoljno samo za osam poena zaostatka. Crno-beli su u prvih 20 minuta šutirali 3/11 za tri i 7/19 za dva. Jako slabi procenti.

U nastavku stvari nisu postajale bolje, već sve lošije, pa je Metropolitan polako dizao prednost, koristio lošu odbranu i greške Partizana i ušao u poslednju deonicu sa 15 poena prednosti (61:46). Kada je Pejdžu oduzeta živa lopta iz ruku, a na drugoj strani Levaloa stiga do do poena već posle 20 sekundi četvrte četvrtine, sve je bilo jasno.

Još jedna užasna utakmica Partizana ove sezone...

EVROKUP: Metropolitan - Partizan 79:62 (22:11, 16:19, 23:16, 18:16)

Dvorana: Marseč Kerdan

Sudije: Koromilas, Alijaga, Klivaz

METROPOLITAN: Stol 5, Konate 5, Mišino 16, Ros 13, Sako 2, Pino 4, Gudvin 9, Braun 6, Šikoko 4, Halilović 15

PARTIZAN: Mika 0, Miler Mekintajer 14, Zagorac 14, Pejdž 7, Dangubić 0, Jaramaz 2, Veličković (nije igrao), Perkins 5, Janković 0, Tomas 7, Trifunović 0, Mozli 13



tagovi

Vil MozliSašo Filipovski

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara