TREĆA SMENA: Borba za elitu u Brazilu, srpski derbi u Koloradu

Vreme čitanja: 4min | uto. 19.01.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Avai - Žuventud, 23.15

(Fudbal, Brazil 2)

Izabrane vesti

Žuventud brani četvrto mesto i pobeda u 36. kolu bila bi veliki korak ka plasmanu u elitu. Avai je šest bodova iza i na tri kola do kraja ima samo teoretske šanse da se domogne Brazileiraa. U prethodnom duelu ove dve ekipe Žuventud je kod kuće upisao ubedljiv trijumf (3:0), ali se ne nalazi u sjajnoj formi. Uspeo je ipak posle dva vezana poraza u minulom kolu da savlada Kruzeiro i zadrži velike šanse za plasman u viši rang. Avai je za razliku od njih u dobroj formi, tri vezana meča bez poraza (pobeda protiv Pelotasa i dva remija).

Botafogo - Alagoano, 23.15

(Fudbal, Brazil 2)

Botafogo iz Ribeirao Preta je u teškoj situaciji, na tri kola do kraja je pretposlednji na tabeli, sa pet bodova ispod sigurne zone. Za rivala imaju Alagoano, koji već četiri utakmice ne zna za trijumf i ozbiljno je ugrozio šanse za plasman u elitu. Sastav iz Alagoasa je peti, ali bi novim neuspehom mogao i definitivno da ostane bez šansi za plasman u viši rang. U prvom delu sezone CSA je kao domaćin slavio golom Norberta u smiraj susreta. Botafogo se bori, vezao je pet mečeva bez poraza i nada se novom podvigu na putu ka opstanku u Seriji B.

Parana - Kujaba, 01.30

(Fudbal, Brazil 2)

Susret ekipa sa potpuno različitim ambicijama, gosti će trijumfom pokušati da obezbede vizu za elitni rang, sa druge strane Parana pokušava da ostane u drugoj diviziji brazilskog fudbala. Pobeda protiv Parane u gostima uz eventualni poraz Alagoana odveli bi ekipu Kujabe u elitu. Klub sa zapada Brazila nastao je pre samo 20 godina i nije nikada igrao u Seriji A, pa bi večeras mogao da ostvari najveći uspeh u istoriji. U prethodnom duelu ove dve ekipe na Pantanal Areni viđeno je čak šest pogodaka, ali nije bilo pobednika.

Univerzidad Katolika - Everton, 23.15

(Fudbal, Čile 1)

Katolika nastavlja borbu za titulu, u 31. kolu dočekuje jedanaestoplasirani Everton. Lider na tabeli je u seriji od osam mečeva bez poraza, ali na poslednja dva nije slavio. Everton sa druge strane u promenljivoj formi, u minulom kolu bio je bolji kod kuće od Audaks Italijana. U prvom delu sezone je na Sausalito stadionu u Vili del Mar bilo nerešeno (2:2), domaćin je mogao i da slavi da je Kuevas sredinom prvog poluvremena bio precizan sa kreča. Katolika je na poslednjih pet duela slavila četiri puta protiv Evertona, koji je poslednji put slavio još 2017. godine.

O'Higins - Univerzidad Konsepsion, 01.30

(Fudbal, Čile 1)

Obe ekipe su sigurne u sredini tabele, sastav iz Rankuage je tri boda ispred Konsepsiona i 31. kolo čeka na 10. mestu na tabeli. O'Higins je u odličnoj formi, vezao je pet mečeva bez poraza, u poslednjih 12 je samo jednom bio na kolenima. Ekipa Eduarda Aseveda sa druge strane ne zna za poraz u prethodna tri meča i nada se osveti za težak poraz u prvom delu sezone (1:4).

Bukaramanga - Čiko, 01.40

(Fudbal, Kolumbija 1 - apertura)

Prvi meč sezone za ove dve ekipe. Atletiko iz Bukaramange je minulu okončao na 13. mestu na tabeli, da bi u Ligilji doživeo poraz u polufinalu od Deportio Pereire. Sa druge strane Bojaka Čiko je odigrao sezonu za zaborav, sastav iz Tunhe je bio pretposlednji na tabeli. U poslednjem susretu odigranom u novembru Čiko je slavio (1:0), a interesantno je da su domaćini slavili na poslednje četiri utakmice ova dva sastava. Čiko je godinu za nama okončao sa šest vezanih poraza, pa nema sumnje da na startu 2021. želi da ostavi bolji utisak.

Denver - Oklahoma, 03.00

(Košarka, NBA)

Došlo je vreme da se mladi krilni centar Oklahome Aleksej Pokuševski susretne sa najboljim centrom sveta, Nikolom Jokićem. Talentovani košarkaš Tandera igra sve bolje, a sada će biti na još jednom velikom ispitu. Jokić sa druge strane nastavlja sa MVP izdanjima, iako se Denver muči da dođe do pobeda.Tim iz Kolorada prošle sezone igrao je finale konferencije, ali na startu tekuće ima isti broj pobeda kao Oklahoma (6), uz poraz više. Nagetsi su i dalje bez Majkla Portera, pa će i dalje dosta zavisiti od ofanzivnog doprinosa Džamala Marija, koji polako pronalazi ritam. Nagetsi su veliki favorit u svom Pepsi centru, ali ova sezona je dokaz da je sve moguće.

Juta - Nju Orleans, 03.00

(Košarka, NBA)

Košarkašima Jute nije smetala kratka pauza između dve sezone, po pravilu igraju jako dobro u regularnom delu. Vezali su Džezeri pet trijumfa, sa ukupno devet sede na trećem mestu zapadne konferencije. Za rivala imaju Pelikanse, koji su i dalje u procesu stvaranja plej-of tima. Sastav iz Nju Orleansa ipak može da raduje dobra partija protiv Sakramenta, kojom je prekinut niz od pet vezanih poraza. Zablistao je i Zajon Vilijamson protiv Kingsa (31 poen), jasno je da se od njega mnogo očekuje ove sezone. Sve ukazuje na pobedu domaćina u Solt Lejk Sitiju, ali Pelikansu imaju pravo da veruju u iznenađenje.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara