U ISTRAZI PROTIV ALEKSIĆA SVEDOČIĆE I NJEGOVA SUPRUGA: Počinje saslušavanje žrtava i svedoka, a poziv dobila i dva POZNATA GLUMCA!
Foto: Dado Đilas

proces

U ISTRAZI PROTIV ALEKSIĆA SVEDOČIĆE I NJEGOVA SUPRUGA: Počinje saslušavanje žrtava i svedoka, a poziv dobila i dva POZNATA GLUMCA!

Crna Hronika -

U Više javno tužilaštvo biće pozvani kao svedoci glumci, od kojih je jedan pohađao školu glume osumnjičenog i prijatelj mu je, dok je drugi predavao u školi, kao i supruga uhapšenog

U Višem tužilaštvu u Beogradu, koje vodi istragu protiv Miroslava Mike Aleksića zbog sumnje da je počinio osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji nad šest devojaka, kao prvi svedok danas bi trebalo da bude saslušana glumica Milena Radulović, koja je i razotkrila kroz šta su prolazile devojke u školi glume.

Kako Kurir saznaje, među svedocima koji će dobiti poziv tužilaštva biće i glumac Vuk Kostić, koji je pohađao školu i dugogodišnji je prijatelj osumnjičenog, ali i Ivan Zarić i Aleksićeva supruga Biljana Mašić, koji su zajedno s njim bili predavači.

Milena Radulović
foto: Nemanja Nikolić

Bili predavači

- Aleksićeva supruga Biljana Mašić je profesor na Fakultetu dramskih umetnosti, ali je bila predavač i u školi glume koju je držao njen suprug. Pozorišni i filmski glumac Ivan Zarić, inače suprug voditeljke Ivane Zarić, takođe je bio predavač i dolazio je redovno u kontakt sa devojčicama koje su Aleksića prijavile policiji za seksualno zlostavljanje - kaže izvor Kurira iz istrage. On objašnjava i da Biljana Mašić, kao supruga osumnjičenog, ima zakonsko pravo da odbije da svedoči.

- Njih dvoje bi sigurno mogli da kažu mnogo toga o načinu funkcionisanja škole i sistemu rada, ali i o tome da li su primetili šta se dešava iza zatvorenih vrata. Ipak, još bitnije od toga je da kažu da li su znali bilo šta o tome da su deca koja slušaju njihova predavanja bila žrtve zlostavljanja - dodaje on.

Vuk Kostić
foto: Sonja Spasić

Kako navodi, kada je u pitanju glumac Vuk Kostić, on je i sam bio polaznik Mikine škole, ali i njegov prijatelj.

Ostao bez advokata

- Inače, Aleksić je tokom jučerašnjeg dana ponovo ostao bez advokata. Njegov branilac Nemanja Jolović, koji ga je zastupao na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu, posle kog je Aleksiću određen pritvor, praktično mu je nekoliko sati posle saslušanja otkazao punomoćje. Navodno, kada je video spise predmeta i među žrtvama video ime ćerke svog prijatelja, odlučio je da se povuče iz odbrane - objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da je još nekoliko poznatih advokatskih kancelarija odbilo da ga brani, baš iz razloga jer poznaju porodice oštećenih.

Podsetimo, na saslušanju Miroslav Aleksić je navodno rekao da je u šoku zbog svega što mu se dogodilo i optužbi koje su iznete protiv njega. Prema nezvaničnim informacijama, tvrdio je da mu je sve namešteno, da su devojke lažno svedočile protiv njega i da je "žrtva zavere jer je najuspešniji profesor glume na ovim prostorima.

(Kurir.rs/Lj. R. - J. S./foto Dado Đilas, Nemanja Nikolić, Sonja Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track