VELJA NEVOLJA SASLUŠAN U KOTORU: Vođa navijača Partizana priveden čim je ušao u Crnu Goru!
Foto: Zorana Jevtić

dao izjavu

VELJA NEVOLJA SASLUŠAN U KOTORU: Vođa navijača Partizana priveden čim je ušao u Crnu Goru!

Crna Hronika -

Veljko Belivuk u nedelju ušao u Crnu Goru, a pošto važi za bezbednosno interesantnu osobu, operativce su zanimali razlozi njegovog dolaska, posle razgovora pušten

Veljko Belivuk (36), poznatiji kao Velja Nevolja, vođa navijača Partizana, koji prema operativnim podacima policije važi za osobu blisku kavačkom kriminalnom klanu, ušao je u nedelju nesmetano u Crnu Goru. Kako navode, on je u nedelju ušao u ovu zemlju i policija ga je saslušala samo na okolnost njegovog boravka u toj državi, posle čega je pušten.

Rutinska kontrola

- Pored njega, izjavu je dao i prijatelj koji je bio u njegovom društvu Marko Miljković. Obojica su i dalje u Kotoru - preneli su oni.

Marko Miljković, Veljko Belivuk, Zatvor
foto: Dado Đilas

Izvor Kurira otkriva da ih je policija zaustavila tokom rutinske kontrole, kao i da kod njih nije pronađeno nikakvo oružje.

- Nije bilo osnova za zadržavanje ili bilo kakvo pokretanje postupka, već su saslušani kao bezbednosno interesantne osobe. Inače, u Kotoru su na snazi pojačane mere bezbednosti s obzirom na to da su na slobodi, u ovom gradu, i vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan, kao i škaljarskog Jovan Vukotić - kaže sagovornik Kurira. On navodi da se taj grad, kao i oni koji u njega dolaze strogo kontrolišu iz straha da su i Kašćelan i Vukotić mete.

Prijatelji

Bio blizak sa Stankovićem

Veljko Belivuk bio je prijatelj ubijenog Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, čija likvidacija do danas nije rasvetljena, ali su navodno tokom istrage saslušavani ljudi bliski "škaljarcima".

- Nismo mi nevini, ne mogu to da kažem. Ali nismo ni toliko loši. I Sale je imao vrline i mane. Da znamo šta se desilo sa Saletom, znamo, nismo budale. Mnogima smo stali na žulj, mnogima koji su neispravni, mnogi su se udružili protiv nas i desilo se to što se desilo. Ima stvari o kojima moram dobro da razmišljam šta pričam. Ne zato što se nekoga bojim, nego zato što imam neke principe. Ali da je poznato zbog čega je ubijen, poznato je - rekao je posle ubistva prijatelja Veljko Belivuk za Njuzvik.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Vlastimir Milošević, karatista, ubijen, ubistvo, suđenje
foto: Zorana Jevtić

- Operativni podaci ukazuju na to da je Belivuk blizak Kašćelanu - prenosi izvor Kurira.

Nema dokaza

Veljko Belivuk, podsetimo, bio je uhapšen 2017. u Beogradu zajedno sa Miljkovićem zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića. Međutim, nakon više od godinu dana iza rešetaka oni su oslobođeni optužbi jer nije bilo dokaza da su u tom krivičnom delu učestvovali.

Takođe, tokom 2018. služio je kaznu od godinu dana kućnog zatvora zbog napada na pripadnike obezbeđenja Miloša Vazure koje se dogodilo dve godine ranije.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira/foto Zorana Jevtić, Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track