Huntelar
Huntelar

Zvanično: Huntelar stiže za spas Šalkea

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.01.21. | 19:05

Ponovo u Bundesligi, samo sada u borbi za opstanak

Kako je i najavljeno, Klas Jan Huntelar novi je fudbaler Šalkea iz Gelzenkirhena!

Rudari su zvanično predstavili Huntelara kao pojačanje sa parolom: Lovac je opet spreman za lov na golove u Kraljevsko plavoj boji. Dobre tri i po godine posle odlaska u Ajaks sada se vratio u Šalke.

Izabrane vesti

Holandski napadač potpisao je ugovor do kraja sezone i tako zadužio broj 21 na dresu. Sve strane uključene u transfer dogovorile su se da ne otkrivaju detalje.

Uglavnom, glavna ideja Šalkea je da mu Huntelar donese golove kojim bi izbegao ispadanje u Cvajtu. Nosio je Huntelar dres Šalkea sedam godina, od 2010. do 2017. godine, tako da neće morati mnogo da se prilagođava.

To je i sam istakao u izjavi za zvanični sajt Šalkea.

"Moramo da dobijemo mnogo utakmica. A da bismo to uradili potrebni su nam golovi da se popenjemo na tabeli. Želim da doprinesem koliko mogu da klub izbegne ispadanje. Šalke pripada Bundesligi. Sada je na nama da osiguramo opstanak", rekao je Holanđanin.

Iz Arsenala je Šalke na zajam vratio Seada Kolašinca, a sada je vratio i Huntelara. Veruje u proverene, povratničke snage.

Huntelar je dao 126 golova na 239 utakmica igrajući za Šalke i sa timom osvojio Kup 2011. godine. Bio je najbolji strelac Bundeslige sa 29 golova u sezoni 2011/2012.

Ideja je da uz njega stasava Metju Hopi, a slična ideja sa Vedadom Ibiševićem nije prošla. Sada je Huntelar na potezu.


 


tagovi

Klas Jan HuntelarZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara