6
Domaći fudbal
Milan Kosanović intervju za Hotsport

FOTO: HotSport

MILAN KOSANOVIĆ ZA HOTSPORT: „U skorijoj budućnosti nam predstoji borba za trofej, Veljko Birmančević odgovara profilu igrača kojeg bih doveo u klub!“ (FOTO)

Objavljeno: 19.01.21 u 17:00

Milan Kosanović ekskluzivno je pričao za HotSport pred utakmicu sa Zorijom iz Ukrajine!

Fudbalski klub Vojvodina nalazi se na pripremama u Antaliji, a sportski direktor Milan Kosanović ekskluzivno je pričao za HotSport o Vladanu Milojeviću, Veljku Birmančeviću, ambicijama Vojvodine, o današnjem meču protiv učesnika Lige Evrope i mnogim drugim interesantnim stvarima!

Koje su ambicije Vojvodine ove sezone i može li Vojvodina naredne sezone da se bori za titulu?

MK: Ove sezone ambicije su da se proba napraviti bolji rezultat nego prošle godine. Pokušaćemo da preskočimo jedno mjesto na tabeli i da probamo odbraniti osvojeni trofej u Kupu. Napravićemo jedan iskorak u forsiranju igrača iz omladinske škole, a naravno očekujemo da taj iskorak bude vezan i sa rezultatima i da se u skorijoj budućnosti borimo za trofej, za osvajanje prvenstva, ali znamo realnu situaciju, dok napravimo malo promene u klubu.

Da li je Simić došao kao vaša želja, jer se znate iz perioda provedenog u Crvenoj zvezdi?

MK: Simić je došao kao želja fudbalskog kluba Vojvodine, ali dobrim delom je uticala moja i njegova saradnja. Trener Lalatović poznaje Simića, tako da se našao neki obostrani dogovor da pikiramo tog igrača, da tražimo od njega da donese u Vojvodinu ono što je neophodno, a to je brzina u tranziciji.  Odlučili smo čim Simić bio slobodan da ga kontaktiramo i dovedemo u Vojvodinu.

Kako je reagovao Vladan Milojević na informaciju da prelazite u FK Vojvodina?

MK: Sasvim normalno, Vladan Milojević me je podržao! Naša saradnja je prekinuta zbog mojih zdravstvenih problema. Dogovorili smo se da je možda za neki naredni period bolje da prihvatim ovu funkciju i naravno poklopile su se neke moje ambicije, da neke stvari usavršim u svom prefesionalnom aranžmanu! Čujemo se pred svaku utakmicu, danas smo pričali o njegovoj utakmici. Niko ne isključuje mogućnost dalje saradnje u nekom daljem periodu, ako ne na ovom mestu, možda i na nekom drugom mestu!

 

MOŽDA VAS ZANIMA: SLOBODAN MILUTINOVIĆ ZA HOTSPORT: Naša deca iz omladinske škole su najveća pojačanja! (VIDEO)

Zašto ste se odlučili da prihvatite posao sportskog direktora?

MK: Dvadesettrogodišnjim bavljenjem fudbalom, praktično sam prošao sve faze. Ne znam da li je javnosti poznato, od 6. lige pa do Crvene Zvezde, bio sam trener omladinske selekcije Srbije, koordinator u Vojvodini. Za ove 23 godine sam u stručnom štabu radio stvari koje su se vezale i za proces skautinga, za pravljenje mladih igrača. Prošlo je vreme da sportski direktor bude osoba koja se bavi samo dovođenjem i prodajom igrača. 

Da možete da izaberete jednog fudbalera iz lige, kog igrača bi doveli u Vojvodinu?

MK: Kad bih mogao da biram doveo bih Veljka Birmančević. Mislim da je sada sazreo, igrač koji ima sjajan dribling, nepredvidiv, igrač koji može da napravi višak, diže publiku na noge. Mišljena sam da Srbiji fale atraktivni fudbaleri. Ima naravno tu još dosta igrača, ali to je prvo nešto što je realno. Naravno da ne otimam od Čukaričkog igrača, ali to je igrač koji je po mom ukusu. Postoji još dosta dobrih igrača u Zvezdi i drugim klubovima, ali Veljko odgovara profilu igrača kojeg bih doveo u svoj klub.

Danas igrate pripremni meč protiv Zorije iz Ukrajine, kakav ishod očekujete i šta smatrate koliko mogu mladi igrači?

MK: Danas očekujem jednu dobru i kvalitetnu utakmicu, naravno uvek postoji takmičarski duh, pogotovo kad igrate sa učesnikom Lige Evrope. Mislim da su to utakmice koje Vojvodina nije u prilici često da igra. Zorija je ekipa koja je bila učesnik Lige Evrope i tu se vidi najbolje koliko smo blizu, odnosno koliko smo daleko. Poznato je da je Zorija u grupi sa AEK-om, Lesterom i Bragom imala 6 bodova. Pobedila je Lester rezultatom 2:1 i slavila protiv AEK-a u Atini, tako da su vrlo kvalitetna ekipa. Igraju u formaciji 4-4-2, 4-3-1-2 i 4-3-3. Ekipa su koja je ofanzivno opredeljena. Mislim da će to biti jedna dobra i kvalitetna utakmica i za mlade igrače dobra prilika da vide kolika je razlika između domaćeg fudbala i evropskog fudbala. Siguran sam da je utakmica sa Zorijom prava škola za mlade igrače – zaključio je Milan Kosanović za HotSport.

Utakmica je završena nerešenim rezultatom, a izveštaj sa utakmice imate na sledećem linku!

 

0
0

6 Komentara

  1. Kaze Kosan za Dnevnik da je Africko trziste igraca iscrpljeno. Africko trziste nije iscrpljeno za Barsu, Arsenal, Salzburg, ali za potrebe Vose iz tvog ugla jeste? Dovesti Chibula iz Zambije i Leandra iz Proletera i zatvoriti prelazni rok sa tri pojacanja uz Simic koja ce doneti novine u svim linijama tima.
    Kosan je poceo novu funkciju iz minusa, tako da mora da se dokaze, a i Lalat da dokaze da zna da radi sa strancima, da nije trener samo za domacu i kratkorocnu upotrebu!
    Vreme radi protiv njih.

    0
    0
    Odgovori
  2. Dolazi li Emmanuel Chabula i/ili Dembo Darboe? Najavljeni su jos pre polaska na pripreme? Radi li ista Kosanovic i uci li Lalatovic engleski ili ce i dalje alibi prica stranac mora da pravi razliku, da bude 5 puta bolji od domaceg… Nja, nja, nja… Treba dovesti mladog stranca sa dobrim fizikalijama, zeljnog uspeha, dalje prodaje. Pravi trener pravi igrace. Kao Dzon Meri, samo Lalatovic je pokazao da ne zna, da li je problem samo ogranicenost zbog jezicke barijere nisam siguran. Kosan je najavio projekat, move tehnologije, omladince. I dalje ni jednog nije doveo ni za prvi, a ni omladinski tim.
    Prvi tim nema inostranog napadaca zbog menadzerskih kombinacija sa domacim.

    0
    0
    Odgovori
  3. Do sada je dosao samo Simic i to preko Lalata. Kosanov ucinak u prelaznom roku je nula! Sto ne vrati Babica, Pantovica, Savica? Sam najavio inostranog spica,
    brzog, realizatora. Dovoljno mladog za dalju zaradu, procurelo je i ime Emmanuel Chabula iz Zambije, ali sada nema sposobnosti da se zavrsi zapoceto, pa su ocito krenule price da stranac mora biti 2-3 puta bolji i praviti razliku, a Kosan pokusava da bude duhovit. Chabula je 10 puta bolji od Make, a Lalat hoce u inostranstvo bez znanja engleskog i rada sa strancima.

    0
    0
    Odgovori
  4. Ako ne dovedu Emanuela Chabulu koji je danas dao gol za repku Zambije, dzaba priprema i uigravanja. Senicanina da stavimo u spic, bio bi pravi Ronaldo za Mrkaica.
    Lalat alibi trener za rad sa strancima, ne zna engleski, a hoce u inostranstvo. John Mary ga je molio za minute, obecavao golove za Vosu. Nije dobio sansu, a bio je tada 5 puta bolji od Ascerica i Pavkova i isto toliko puta jeftiniji. Pogledajte sada statistiku i karijeru John Marya.
    Kosanovic je takodje kratkih dometa za sd, balkan njegov pogled tesko prebaci. Koliko samo nasih trenera i akademija ima po africi, ali tad nema dilova sa domacim menadzerima…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter