Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.01.2021.

14:40

Zidan o Joviću: Najlakše je sada mene da krivite

Zinedin Zidan, trener fudbalera Reala, kaže da mu je drago što je napadač Luka Jović momentalno zablistao u dresu Ajntrahta.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Zidan o Joviću: Najlakše je sada mene da krivite
Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

Reprezentativac Srbije je po dolasku na pšestomesečnu pozajmicu u nemački klub već na prvom meču postigao dva gola i pokazao da nije zaboravio da trese mreže.

Real u subotu 23. januara gostuje Alavesu u narednom kolu u La Ligi, a novinare je interesovalo da Zidan prokomentariše odlaske Jovića, Regilona i Ašrafa Hakimija.

"Da, uvek je to moja krivica. Najlakše je uvek trenera kriviti za sve. U Madridu he teško, bio sam i ja igrač. Imam momenata kada igrači uspeju da savladaju sve i ostanu ovde. Znaju šta sve mogu, ovo je Real, uvek je teško. I imate momete kada igrač ode i pokaže šta može. To je slučaj sa Lukom. Mislim i dalje da je bila dobra stvar što smo ga doveli i srećan sam zbog njega, neka ovako jednog dana radi i u Realu. Ali igrati u Realu i van Reala nije isto. Luka ima budućnost i može to da pokaže u Madridu, isto je za svakoga. Ovde uvek postoji jaka konkurencija, ali ne treba za to kriviti trenera", kaže francuski stručnjak.

Prokomentarisao je i Jovićev učinak proteklog vikenda.

"Šta da kažem, nisam nesrećan, naprotiv. Srećan sam i dopalo mi se to što je uradio. Želim mu, kao i svima ostalima, sve najbolje".

Na pitanje, da li ga je potreslo to što Lukas Vaskez i Serhio Ramos nisu produžili ugovore, imao je kratak odgovor.

"Serhio i Lukas su u Realu dugo. Uvek su koncentrisani i spremni. Videćemo šta će biti ubuduće". Zidan je dao odgovor i na pitanje da li je bolje da Odriozola napusti klub u ovom prelaznom roku. "Svašta može da se desi do 31. januara. Pogledajte Jovića. Volim sve svoje igrače i računam na sve njih. Videćemo šta će se dogoditi", zaključio je Zidan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve