19. januar  2021. 15.01  | Izvor: RTV (Nemanja Popadić)

U decembru znatno manji broj turista posetio Novi Sad, turistički radnici optimistični pred ovogodišnju sezonu

NOVI SAD -

U Info centru Turističke organizacije Grada Novog Sada navode da je u decembru primetan znatno manji broj domaćih i stranih turista. Glavni uzrok je upravo loša epidemijska situacija izazvanom kovidom-19, koja je tokom tog meseca beležila rekordan broj obolelih.

Prema podacima Turističke organizacije Novog Sada u decembru grad su u najvećoj meri posećivali turisti iz svih krajeva Srbije, a bilo je gostiju iz Nemačke, Austrije, Slovenije, Francuske i Indije. Međutim, pad prometa turizma u Novom Sadu je u rangu pada svih evropskih destinacija.

novi, sad, zima, sneg

"Stranih turista ima najmanje jer generalno su i granice zatvorene, avio saobraćaj praktično ne cirkuliše kao što je cirkulisao u pre-kovid periodu, sa nekih destinacija čak i nemamo nekih direktnih letova kao i pre”, rekla je Tihana Putin iz Turistička organizacije Novog Sada.

Prethodne godine odmah nakon okončanja vanrednog stanja započete su dve kampanje sa ciljem privlačenja većeg broja turista. Obe kampanje privukle su veliko interesovanje, a u planu je da traju do sredine ove godine.

novi, sad, zima, sneg, 1

"Pre svega kampanja ,,Plati dve noći, boravi tri noći“, imaju veliki broj zainteresovanih i sami hotelijeri su nam negde skrenuli pažnju da je to dobro uticalo na njihov promet, i da žele da se ta kampanja nastavi i dalje. Kampanja "52 vikenda" će trajati dobar deo ove godine, ona praktično podrazumeva kako da provedete predstojeći vikend u Novom Sadu i okolini”, dodala je Tihana Putin.

petrovaradinska, tvrdjava

Iz Turističke organizacije ove godine očekuju dobru posećenost domaćih i stranih turista, jer mnoga predviđanja ukazuju na značaj imunizacije putem sve masovnije vakcinacije, koja će uticati na povećan broj putovanja u svetu.

Tagovi